Het ideale dagje uit voor de bezoeker in het jaar 2018

Het aanbod van Family Entertainment Centers in Nederland is voorgaande jaren flink gestegen. Steeds meer ondernemers breiden hun aanbod uit met innovatieve samenstellingen van activiteiten en spelen in op actuele en vooral ook internationale trends.

Het afgelopen jaar hebben we vooral het aanbod van de verschillende activiteiten binnen een FEC zien groeien. Maar wat is nou het ideale dagje uit voor de bezoeker van 2018? Is deze bezoeker op zoek naar een trampolinepark, escaperoom of springt het gethematiseerde pretpark er boven uit?

Gezamenlijk onder een dak

Wat eerder stand alone bedrijven waren, opereert nu gezamenlijk onder een dak. Denk aan al die fabriekshallen en oude tennishallen met een bowlingbaan of de traditionele indoorspeeltuin. Deze activiteiten kruipen steeds vaker bij elkaar, en een Family Entertainment Center is geboren. Wie de markt in de gaten houdt, ziet dat er ook heel veel grootschalige vastgoedontwikkelingen zijn in het hele land, gecombineerd met leisure.

 

 

Het nieuwe dagje uit

Het antwoord op de vraag waar de bezoeker van het nieuwe dagje uit anno 2018 naar op zoek is wordt gegeven tijdens de Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’ op donderdag 22 maart bij Superfun te Amersfoort. Uiteraard komen er tijdens deze dag veel meer vragen binnen het vakgebied aan bod en worden er trends en ervaringen besproken door middel van presentaties en workshops.

 

 

Eric Achterberg Oprichter van The Maxx en eigenaar Speeltuin Schatkids vertelt over zijn ervaringen tijdens de Vakdag Het nieuwe dagje uit 2018. Het lijkt namelijk een logische opstap om van een Indoor Speeltuin door te groeien naar een Family Entertainment Center. Daarbij lijkt een logisch gevolg dat stand alone bedrijven het moeilijker krijgen door een te eenzijdig aanbod dat niet geheel meer inspeelt op het veranderende verwachtingspatroon van de gast. Kloppen deze aannames? Ook komen er trends uit het buitenland aan bod. Zo is er midden in het centrum van Antwerpen, gelegen in het centraal station van Antwerpen, een totaal vernieuwend FEC Indoor Pretpark te vinden rond populaire Belgische stripfiguren. Didier van Weyenberge Parkdirecteur Comics neemt je tijdens zijn presentatie op 22 maart mee in zijn verhaal.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.