Google Street View onthult de diversiteit van Zuid-Afrika

South African Tourism heeft de handen ineengeslagen met Google Street View om de diversiteit van het land te laten zien via de online applicatie. Gedurende het 12 maanden durende project hebben maar liefst 200 vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het vastleggen van Zuid-Afrika in 360-graden beeldmateriaal.

Nieuwe beschikbare routes

Met als resultaat maar liefst 170 nieuwe beschikbare routes online, waan je je vanaf de bank volledig in het Zuid-Afrikaanse. Zo treedt je in de voetsporen van Nelson Mandela, sta je oog in oog met een luipaard in het Krugerpark, bewandel je digitaal de Tafelberg via verschillende routes en geniet je van nog veel meer moois.
South African Tourism heeft de handen ineen geslagen met Google Street View om de diversiteit van het land te laten zien via de online applicatie. Gedurende het 12 maanden durende project hebben maar liefst 200 vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het vastleggen van Zuid-Afrika in 360-graden beeldmateriaal. Met als resultaat 170 nieuwe online beschikbare routes, kun je je vanaf de bank volledig in het Zuid-Afrikaanse wanen. Zo treed je in de voetsporen van Nelson Mandela, sta je oog in oog met een luipaard in het Krugerpark, bewandel je digitaal de Tafelberg via verschillende routes en geniet je van nog veel meer moois.

 

 

Al scrollend door Zuid-Afrika

De nieuw gelanceerde routes zijn een uitbreiding op de al bestaande Street View beelden van Zuid-Afrika. De beelden omvatten nu alle 19 nationale parken, 17 niet eerder online getoonde natuurreservaten, en vele andere belangrijke culturele, historische en natuurlijke plekken verspreid over de 9 provincies van het land. Gebruikers kunnen nu digitaal 7 UNESCO Werelderfgoed gebieden bekijken.

 

 

Zo bezichtigen zij nu onder meer de Mapungubwe Hill, waar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving ligt, beleven zij het Richtersveld met de droge maanlandschappen en brengen zij een digitaal bezoekje aan de Drakensberg Mountains en het iSimangaliso Wetland Park, het oudste UNESCO gebied van Zuid-Afrika dat een thuis biedt aan een groot aantal diersoorten.

Een virtueel voorproefje van jouw reis

Om de lancering van de nieuwe Street View beelden onder de aandacht te brengen, heeft Drive South Africa een microsite gelanceerd waarop toekomstige reizigers een virtuele reis door Zuid-Afrika kunnen maken. De microsite South Africa in 360 is een VR-avontuur waarbij je de top 4 toeristenbestemmingen van Zuid-Afrika kunt aandoen en tevens een aantal hidden gems kunt ontdekken. De site biedt een grote verzameling Street View beelden in zowel foto als video en ook zijn er verhalen te lezen over de diverse routes. “Voor het eerst kunnen reizigers en natuurliefhebbers van over de hele wereld de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse landschappen verkennen middels Google Maps en Street View,” aldus Sisa Ntshona, CEO van South African Tourism. “Samenwerkingen zoals deze, tussen ondernemers en wereldwijd bekende merken zoals Google, zullen uiteindelijk het succes van Zuid-Afrika als unieke bestemming bepalen”, voegt hij toe.

Google Street View Loan Program

Het project is onderdeel van Google’s Street View Camera Loan Program, welke mensen aanmoedigt om de 360-graden cameratechnologie te lenen om te helpen onze planeet in kaart te brengen. De vrijwilligers zijn allen bepakt met een aangepaste rugzak de landschappen van Zuid-Afrika gaan verkennen. De 22 kilogram wegende rugzak was voorzien van 15 camera’s die in alle richtingen wijzen om het land vast te leggen op beeld. Deze speciale camera’s nemen elke 2 seconden een 360-graden foto volgens hetzelfde principe als de Google Street View auto’s.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.