Bekijk 5x indrukwekkende onontdekte steden in Zuid-Amerika

Lima, Cusco en Arequipa. Stuk voor stuk prachtige en bekende Zuid-Amerikaanse steden. Maar Peru heeft meer bijzondere plaatsen te bieden. Van prachtige bergdorpjes tot koloniale oude steden. Peru is divers en dat geldt zeker voor het stedelijk aanbod. We geven de top 5 minder bekende steden die het bezoeken zeker waard zijn, van noord naar zuid.

peru-paisaje-de-andahuaylas-foto-musuk-nolte-promperu

Iquitos

Iquitos is met meer dan 400.000 inwoners een grote stad in het noorden van Peru. Maar daarmee ook goed bereikbaar? Vergeet het maar. Deze noordelijke stad wordt gezien als grootste stad ter wereld die niet over de weg bereikbaar is. Daar start het avontuur. Wie naar Iquitos wil reizen, doet dat per boot of per vliegtuig. Iquitos is een indrukwekkende stad. Een stad met imposante kleurrijke koloniale gebouwen, grote groene palmbomen, een gezellige markt en veel, heel veel tuk-tuks. De stad wordt omringd door drie rivieren: de Itaya, de Nanay en de Amazone. De perfecte uitvalsbasis om de roze rivierdolfijn te spotten in het Pacaya Samiria National Reserve.

 

 

Chachapoyas

In het noorden van Peru, op een hoogte van 2.000 meter, ligt een nog vrijwel onontdekt bergstadje met de naam Chachapoyas. De stad is de hoofdstad van de provincie Amazonas en ligt aan de rand van de Sierra en Selva. Het begin van het Amazone oerwoud.

 

 

Deze maand viert Chachapoyas het feit dat ze al 479 jaar stadsrechten bezit, hoewel de cultuur hier zelfs te herleiden is tot 700 na Christus. Doordat deze plek nog zo onbekend is, wordt het gebied hieromheen als één van de mooiste plekken van Peru gezien. Absolute must visit zijn het Fort van Kuélap en de Gocta waterval, één van de hoogste watervallen ter wereld.

Máncora

Prachtige stranden, een aangename zee met perfecte golven en de warme zonnestralen op je huid. Máncora is het bekendste surfdorpje van Peru en is een prima uitvalbasis om even een paar dagen te genieten van zon, zee en strand. Je vindt dan ook de beste zand-stranden van Peru in deze zonnige regio. Hoewel Máncora redelijk klein is, is het er het hele jaar door levendig en is er altijd wel wat te doen. Drink de heerlijkste tropische dranken met vruchten gevuld met Pisco, kayak op zee of maak een tour naar het beschermde natuurgebied Los Pilares de Quebrada Fernandez. In deze bossen kan je paardrijden, zwemmen in de watervallen en neem je een ontspan je in een modderbad.

peru-huaraz-foto-renzo-tasso

Huaraz

In het hart van de besneeuwde bergen van de Cordillera Blanca in Midden-Peru, ligt het stadje Huaraz. Huaraz is een mooi bergdorpje in de gelijknamige provincie, op zo’n acht uur rijden van Lima. Hoewel Huaraz 3.100 meter boven zeeniveau ligt, is het dorpje zelf niet zo spannend. De omgeving is dat des te meer. De ideale ligging en vele trekkingsmogelijkheden maakt het de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers. Absolute must do is een dagwandeling naar het afgelegen turquoise gletsjermeer Laguna 69 (4.600m), waarin je op een heldere dag de omringende besneeuwde bergtoppen en de gletsjer met waterval weerspiegeld kunt zien. Adembenemend!

Huacachina

Huacachina is een uniek dorpje middenin de woestijn. Het ligt op een paar kilometer van de stad Ica, in het zuidwesten van Peru. Een dorp zoals uit de film. Het is een oasedorpje, gebouwd rond een natuurlijk meer in de woestijn van Peru. Huacachina wordt vooral bewoond door toeristen, maar is daarom niet minder leuk. De oase wordt omringd door metershoge zandduinen. Dé plek om je ‘zandskills’ te verbeteren. Van sandboarden, staand en zittend op de plank, tot de hoge bergen trotseren met een zandbuggy. Avontuur genoeg in dit bijzondere oasedorpje.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.