Zes reisbestemmingen voor jouw perfecte gap year

Word je er ook zo moe van om steeds dezelfde foto’s op social media te zien wanneer je vrienden een tussenjaar hebben? Elke keer maar weer die schommel op het strand van Gili Trawangan en die selfies bij Machu Picchu. En die foto’s van het zwembad van Bondi Icebergs en de full moon parties op Koh Phangan kennen we nu ook wel.

Booking.com

Booking.com

Voor diegene die nog hard aan het sparen zijn en later dit jaar gaan reizen, heeft Booking.com zes reisbestemmingen geselecteerd waar je op een andere manier je tussenjaar kunt vieren. Of je nu van cultuur, feesten of avontuur houdt, er is voor elk wat wils.

Yangon, Myanmar – Voor de cultuurliefhebber

Myanmar is een prachtig land dat wordt omringd door India, Bangladesh, China, Laos en Thailand. De voormalige hoofdstad is Yangon, hier vind je bruisende straatmarkten, prachtige stranden en heilige plekken die je zeker bezocht moet hebben. Yangon wordt vaak over het hoofd gezien door de populaire buurlanden terwijl het adembenemende bezienswaardigheden heeft, zoals de Shwedagonpagode. Deze indrukwekkende gouden tempel is bekleed met echt goud en bezet met duizenden edelstenen. Een andere populaire tempel die niet op je to do-lijst mag ontbreken is de Sulepagode. Volgens de legende bevindt zich in de gouden muren van de tempel een relikwie met een haar van Boeddha. Naast de rijke cultuur en geschiedenis die Yangon te bieden heeft, kun je genieten van een schilderachtige reis naar het Kandawgyi meer, waar het restaurant Karaweik te vinden is dat een geweldig uitzicht biedt op het uitgestrekte landschap.

Accommodatietip: Je zult het ruime en schone pension Thanlwin Guesthouse vast geweldig vinden! Het ligt op korte afstand van het Inya-meer en de Shwedagonpagode. Je kunt kiezen uit privékamers en gedeelde slaapzalen. In de gemeenschappelijke ruimtes en de bar kun je gezellig ervaringen uitwisselen met medereizigers.

 

 

Puerto Limón, Costa Rica – Voor de natuurgenieter

Ontsnap naar de kleurrijke havenstad Puerto Limón en omarm het ‘Pura Vida’. Letterlijk betekent dit het ‘pure leven’, maar voor de Costa Ricanen is het eigenlijk een manier van leven: relax, geniet en leef in het hier en nu! Puerto Limón staat bekend om zijn weelderige tropische landschap, ongerepte stranden en regenwouden. Ontdek het Veragua Rainforest Park en Reservaat waar je de prachtige flora en fauna kunt bewonderen en kunt tokkelen door het bladerdak. Ook het Tortuguero-kanaal en het Costa Rica Animal Rescue Center mag je niet missen. Volgens reizigers van Booking.com zijn de topaanbevelingen voor Puerto Limón de cultuur, de stranden en het eten.

 

 

Accommodatietip: Gelegen in de heuvels naast het Internationaal park La Amistad vind je de idyllische Selva Bananito Lodge. Deze eco-lodge heeft uitgestrekte tuinen en biedt tal van activiteiten zoals tokkelen over het tropische landschap, abseilen bij een waterval, boomklimmen, trektochten en paardrijden. Stel je voor: wakker worden met een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier, relaxen in een hangmat, of uitstapje maken naar het Nationale Park Cahuita, elke natuurgenieter komt hier aan zijn trekken.

Selva Bananito Lodge, Karibik


Perth, Australië – Voor het feestbeest

Perth wordt vaak overschaduwd door Sydney maar toch heeft deze stad zoveel te bieden! Van een bruisend stadsleven, tot prachtige zandstranden en botanische tuinen. Daarbij is er het hele jaar door zon, kun je naar hartenlust surfen en is er een enorme verscheidenheid aan zeeleven voor duikliefhebbers en snorkelaars. Maak een dagtocht naar het Pink Lake op het eiland Rottnest, bezoek de gezellige kleine bars in het centrum van Perth, en probeer het geheime wachtwoord te achterhalen dat je toegang biedt tot de beste kroeg: Sneaky Tony’s.

Accommodatietip: Het backpackers hostel Witch’s Hat biedt betaalbare accommodatie, inclusief een imposante binnentuin en barbecuefaciliteiten, zodat ook jij helemaal los kunt gaan op het favoriete tijdverdrijf van de Australiërs. Je kunt kiezen tussen een privékamer of een bed op een slaapzaal en er is elke dag een vers ontbijt. In de algemene keuken en woonruimtes kun je socializen met andere reizigers. Het hostel ligt op korte afstand van Hyde Park Lake en het Central Business District van Perth waar je tal van restaurants, bars en uitgaansgelegenheden vindt. Kortom, Witch’s Hat is de ideale plek voor backpackers met een klein budget die veel willen feesten.

Bogota, Colombia – Voor de avonturier

Na jaren van conflict is de Colombiaanse hoofdstad herrezen als de spannende nieuwe hotspot voor cultuur, plezier en avontuur. Maak een kunstwandeling door Bogota, neem deel aan een proeverij of bezoek het Goudmuseum (‘Museo del Oro’). In de geplaveide straten van La Candelaria kun je genieten van artistieke sfeer en de hele nacht de rumba en salsa dansen in de nachtclubs van de Zona Rosa. De reizigers van Booking.com bevelen Bogota aan voor musea, cultuur en eten.

Accommodatietip: Het moderne Hotel B3 Virrey biedt een terras, bar, fitnesscentrum, en een heerlijk tapasmenu. Daarbij is de ligging ideaal: slechts een kleine afstand van een breed aanbod bars, restaurants en nachtclubs.

Boedapest, Hongarije – Voor de lekkerbek

Boedapest wordt bij de Interrailreis vaak over het hoofd gezien en dat is onterecht. De mooie hoofdstad van Hongarije is een schatkist vol met architectonische pareltjes en heeft daarbij talloze warmwaterbronbaden. Maar het zijn vooral de foodies die hier hun hart op kunnen halen. Breng een bezoek aan de Grote Markthal die is gevuld met allerlei lekkernijen; er zijn ook tal van eettentjes zodat je je onder het genot van een hapje en een drankje kunt vergapen aan de andere marktgangers. ‘s Avonds kun je terecht in een van de vele ‘ruin pubs’, cafés die zijn gehuisvest in oude gebouwen en souterrains. Ze hebben vaak een eigenzinnig décor en een unieke sfeer, en niet onbelangrijk: een lekkere menu- en drankkaart.

Accommodatietip: In het hart van Boedapest, tussen Deák Ferenc tér en de Andrássyboulevard, vind je het mooie Central Passage Budapest Apartments. Het biedt alle gemakken van thuis maar ligt vlak bij het beste dat Boedapest te bieden heeft, zoals de Donau en de Sint-Stefanusbasiliek. De winkelstraten, cafés en restaurants in de buurt zal je geweldig vinden.

Chiang Mai, Thailand – Voor de zen-zoeker

De bergstad Chiang Mai wordt nogal eens overschaduwd door de hoofdstad Bangkok, maar is ook zeker een bezoek waard. Ontsnap aan het gejaagde leven van zijn zuidelijke rivaal en ontdek een overvloed aan tempels. Vergeet de gebaande paden en reis als een local naar Chiang Mai. Ontdek ongerepte regenwouden, majestueuze watervallen, borrelende natuurlijke warmwaterbronnen en ingeslapen plattelandsdorpjes. Breng tijdens je reis een bezoek aan een van de vele olifantenreservaten en de witte tempel Wat Rong Khun. Kom tot rust met een heerlijke voetmassage, en probeer op de lokale markt een duizendjarig ei…

Accommodatietip: Verblijf in het hart van Chiang Mai in het moderne HOSTEL by BED, gelegen in de oude stad. Dit hostel biedt zowel privékamers als slaapzalen, waar je in een comfortabel stapelbed met eigen leeslamp en bagagekluis kunt ontspannen. Er is een 24-uursreceptie en in de algemene ruimtes en keuken kun je een babbeltje maken met andere reizigers. De majestueuze tempels Wat Phra Singh en Wat Lok Moli zijn vanaf het hostel goed te voet te bereiken, evenals de vele restaurants en bars aan de Sunday Walking Street.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.