De beste bierbestemmingen volgens reizigers van Booking.com

Bier is al eeuwen populair over de hele wereld, van de eeuwenoude bierkelders in Tsjechië tot de moderne ‘hop-spots’ in de VS, het gerstenat wordt door hele mensenmassa’s met genoegen gedronken. Maar wat zijn de beste plekken ter wereld om een biertje te drinken? Booking.com heeft de beste bierbestemmingen op een rijtje gezet, op basis van aanbevelingen van reizigers wereldwijd*. Heb je al dorst? Dan zijn hier zeven steden waar het bier rijkelijk vloeit en waar jij nooit meer weg wilt.

Booking.com

Booking.com

Pilsen, Tsjechië

Pilsen is al sinds 1842 het centrum van alles wat met bier, of beter gezegd pils, te maken heeft. In dat jaar werd er het eerste pils gecreëerd. Tegenwoordig kunnen bezoekers van de iconische brouwerij van Pilsner Urquell het beste pils proeven, rechtstreeks uit het vat of van de tap, tijdens een onderaardse tour door de kelders. Je kan (je roes) lekker uitslapen in een comfortabel bed van Courtyard by Marriott Pilsen – maar blijf niet te lang liggen, want je kunt ook een rondje geven in het populaire hotel restaurant Pils’n’Grill.

 

 

Brno, Tsjechië

In Brno vind je de oude brouwerij van Starobrno – nu eigendom van Heineken – en daarmee is ook deze stad een topbestemming voor de bierliefhebber. Geniet van een lekkere pul Ležák (een klassiek, blond bier) en Černé (donker en moutig) in het levendige uitgaansgebied bij de St. Jakobskerk. Als je op zoek bent naar een plekje waar je iets meer privacy hebt, neem dan een kratje mee naar het dakterras van het Avanti Hotel en drink je biertje in de hot tub. Dit hotel is een favoriet onder gasten in Brno.

Brno skyline focus on Old Town Hall

Bamberg, Duitsland

Is het Bamberg of Bierberg? Deze stad heeft het hoogste aantal brouwerijen per vierkante kilometer wereldwijd. Deze zijn alle gehouden aan het ‘Reinheitsgebot’, een 500 jaar oude Beierse reinheidswet die bepaalt dat water, mout, gist en hop de enige toegestane ingrediënten van bier zijn. Het lokale bier uit Bamberg – het rokerige, stevige en gevaarlijk lekkere ‘Rauchbier’ – moet je echt proberen. Het gratis ontbijt van het centraal gelegen Am Blumenhaus is precies wat je nodig hebt na een avondje stappen in deze bierstad.

Bamberg – sights in historical city in germany

Brugge, België

Van een lekkere Trappist tot donkere abdijbieren, hoppige tripels en friszure kriekbieren, België spant de kroon wat betreft de vele soorten bier. Brugge is de thuishaven van de ‘lambiek’, een heerlijk bier dat in bijna alle lokale bars te krijgen is, naast honderden andere biersoorten.

 

 

Het levendige Café ‘t Brugs Beertje is wat je zou kunnen noemen een Belgische bier-o-theek. Hotel Monsieur Ernest, gevestigd in een elegant 14e-eeuws pand dat ooit zelf een brouwerij was, biedt comfortabele bedden.

x-default

Portland, Oregon, VS

Portland is een paradijs voor IPA-liefhebbers. De zelfbenoemde ‘capital of craft’ heeft meer brouwerijen dan enige andere stad ter wereld – en een pubcultuur die zijn Europese zusjes jaloers maakt. Overal in de stad vind je gezellige pubs met eigen brouwerijen waar je het vloeibare goud kunt drinken, en in de Cascade en Hopworks maak je kennis met de rijke geschiedenis van het ambachtelijke brouwen in Portland. Het stijlvolle Hotel Eastlund is de ideale plek om even bij te komen, maar dan natuurlijk wel met hun eigen bier, dat geschonken wordt op het dakterras.

Beer Flight

Leuven, België

Leuven is de thuisstad van InBev – de grootste brouwerij ter wereld – en biedt een grote keuze aan ambachtelijke bieren om je dorst mee te lessen. Ochtend Kriek, St. Adriaansbier en Nostra Domus zijn drie van de meest populaire bieren hier, maar er is nog veel meer keuze. Wat doe je in zo’n geval? Direct naar de gezellige Oude Markt en aan een vriendelijke Leuvenaar vragen welke bieren je echt moet drinken. Kies je accommodatie in het luxe Getaway Studios Leuven, want in deze full service appartementen verblijf je in hartje Leuven, op een steenworpafstand van de Oude Markt.

MAIN MARKET = GROTE MARKTTOWN HALL = STADHUISLEUVEN = LOUVAIN

Qingdao, China

Elk jaar komen in augustus miljoenen liefhebbers samen in het Chinese Qingdao om deel te nemen aan het geweldige Internationale Bierfestival. Het evenement leunt zwaar op het Oktoberfest in München, maar dan wel met een Chinese draai. Bereid je voor op een mix van biertenten met braadworst, Beierse fanfares en optredens van de Opera van Beijing. Echt een unieke sfeer dus! Het festival wordt gesponsord door Tsingtao, dat een brouwerij annex museum heeft in Qingdao. Beide zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers. Daarna kun je even aansterken in het binnenzwembad en de sauna van Farglory Residence.

two hands clinking beer glasses in octoberfest marquee

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.