Kom naar de romantische markt in Joure!

Op vrijdag 18 augustus 2017 is in Joure weer de Romantische Mont Martre Markt, de grootste, gezelligste en mooiste Verzamelmarkt in Friesland. Het gehele centrum Joure ligt dan van 10-20 uur vol met Verzamelobjecten, Kunst, Antiek, Brocante, Boeken en Curiosa. Ruim 250 kramen zullen in de Midstraat doorbuigen met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan leuke oude spullen en talrijke nostalgische artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd.

Tussen kunst en kitsch

Komend via afslag Joure West komt men op het gezellige D.E.-Plein, waar de Friese verzamelkring SamZam exposeert met diverse verzamelobjecten. Ook is er op de DE-plein een stand, waar alle nostalgische Verkadealbums, andere Plaatjesalbums en oude Schoolplaten en Landkaarten kunnen worden bewonderd. Er worden oude ambachten gedemonstreerd, bijvoorbeeld klompen maken, veldsmeden en touwslaan. Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour is er een grote kunstmarkt en exposeren en verkopen schilders, beeldhouwers, edelsmeden, portrettekenaars hun kunstvormen in de open lucht. Nederland kent meer dan een miljoen gedreven verzamelaars op de meest uiteenlopende gebieden. Niet zo gek dus dat de Verzamelmarkt Joure de hele één kilometer lange Midstraat nodig heeft om de collectie uit te stallen. Honderden gespecialiseerde standhouders bieden tegen betaalbare prijzen mooie en exclusieve spullen aan zoals antiek, curiosa, brocante, vintage, meubelen, glas, aardewerk, porselein en verzamelartikelen.

 

 

Activiteiten en live muziek

Er zijn activiteiten voor de kinderen en er is live muziek voor iedereen. De organisatie verwacht dat vele duizenden belangstellenden uit heel Nederland deze Romantische Markt Joure gaan bezoeken. Voor liefhebbers van gezelligheid en nostalgie is deze markt een topper. Terrasjes, straatmuzikanten, vermaak, standwerkers, kunst, antiek, verzamelen: completer kan het niet. Een feestdag voor het hele gezin.

 

 

Kom vrijdag 18 augustus van 10 – 20 uur een kijkje nemen op deze grootste, gezelligste en mooiste openlucht Verzamelmarkt in Friesland. De toegang en het parkeren is gratis bij op het bedrijvenpark Woudfennen. Er zal een gratis pendeldienst (oude Amerikaanse schoolbus) zijn die de bezoekers van en naar de Midstraat brengt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.