Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. Verschillende koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken.

Naast het uitgebreide programma met optredens zijn er verschillende demonstraties en activiteiten. Van een visje eten tot een MSC duurzaam visspel spelen en van demonstraties scheepsknopen maken tot het meevaren op een (onderzoeks)schip, het belooft een gezellig maritiem weekend te worden.

 

 

Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum. In dit weekeinde komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in grote getalen naar de Marker haven in het buitenmuseum. ‘s Nachts wordt er gevist en overdag wordt er met museumbezoekers gevaren. Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Bekijk de diverse draaiende scheepsmotoren, er is er ook één met een groot vliegwiel, en luister naar de stoere zeemansverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn.

 

 

Deze editie zijn er een aantal nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma. Zo speel je o.a. een MSC duurzaam visspel, wordt er haring gerookt in de hangen en het is mogelijk om een vaartocht te maken op onderzoeksschip Hessel-Snoek. Met dit schip wordt de bodem van het IJsselmeer afgespeurd naar archeologische bodemvondsten met behulp van sonar apparatuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.