Dunkirk, de film is nu in de bioscoop

21 juli 2017 is “Dunkirk”, de langverwachte film van Christopher Nolan, in de bioscoop verschenen. Het is het verhaal van drie Britse militairen (een infanteriesoldaat, een piloot en een marinecommandant), die worden meegesleurd in het geweld van de slag om Duinkerke en Operatie Dynamo.

Honderdduizenden soldaten

De geallieerden, die met honderdduizenden in Noord-Frankrijk bij Duinkerken gelegerd waren, hebben de Duitse opmars niet tegen kunnen houden. De enige optie was evacuatie. In negen dagen tijd zijn er maar liefst 338.000 soldaten uit de “Hel van Duinkerke” geëvacueerd. Als Operatie Dynamo geen succes was geworden, dan had het verloop van de Tweede Wereldoorlog er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

 

 

Christopher Nolan, de regisseur van films als Memento, Inception en Interstellar, wilde zo veel mogelijk trouw blijven aan de historische realiteit. Hij heeft er daarom voor gekozen om een groot aantal scenes van de film in Duinkerke op te nemen, op de plekken waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, iets meer dan 75 jaar geleden.

 

 

Volgens Nolan is het geen oorlogsfilm, maar een “survival”. De kijker wordt ondergedompeld in een onvergetelijke ervaring. De cast bestaat voornamelijk uit Britse acteurs, zoals Tom Hardy, Cillian Murphy en Kenneth Branagh, maar ook Harry Styles, de zanger van One Direction, die hier een ander aspect van zijn talent laat zien.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.