3D geprint beeld van Erasmus onthuld in tuin Schielandshuis

In de tuin van het Schielandshuis is vorige week een 3D geprint beeld van Desiderius Erasmus (1466-1536) onthuld. Het beeld is een hommage aan een van Rotterdams beroemdste burgers. Met de plaatsing van het beeld tegenover de Rotterdam Tourist Information hoopt Rotterdam Partners – lid van het Comité Erasmus – de verbondenheid van Erasmus met de stad verder uit te dragen. Het 3D geprinte standbeeld staat symbool voor de innovatieve kracht van Rotterdam en de vernieuwer die Erasmus was.

3D Robot Printing

Het beeld is gemaakt door het bedrijf 3D Robot Printing, gevestigd in de Merwe-Vierhavens, onderdeel van het Rotterdam Innovation District. De samenwerking kwam tot stand dankzij Gilbert Curtessi van SuGu Warehouse, een makers- en design-ecosysteem ook gevestigd in het Innovation District.

 

 

De 3D geprinte Erasmus is een replica van het beeld van Desiderius Erasmus van Hendrick de Keyser, dat op het Grotekerkplein naast de Laurenskerk in Rotterdam staat. Van 1945 tot 1963 stond dit beeld tijdelijk op het plein voor het Schielandshuis.

 

 

Erasmus is internationaal bekend en zijn gedachtegoed is nog altijd bijzonder actueel. Sander de Iongh van Rotterdam Partners:

“De statuur van Erasmus is enorm. Daar zouden we nog trotser op moeten zijn. Met de plaatsing van het beeld tegenover de Rotterdam Tourist Information hopen we hier een bijdrage aan te leveren. We hopen dat veel toeristen door bijvoorbeeld het maken van foto’s de verbondenheid tussen Rotterdam en Erasmus verder zullen uitdragen.”

Het Comité Erasmus, opgericht in 2010, vindt dat Erasmus een plaats verdient in het stadsbeeld en in de beleving van alle Rotterdammers, de bezoekers en relaties van de stad. Verspreid door de stad zijn al veel herinneringen en eerbetuigingen aan Erasmus te vinden. Bekende voorbeelden zijn de Erasmusbrug, het Erasmus MC, het Erasmiaans Gymnasium en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook bestaat er een Erasmuswandeling. Naast de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam staat sinds 2016 het Erasmus Monument, de markering van het huis waar Erasmus op 28 oktober 1466 werd geboren. In de bibliotheek Rotterdam bevindt zich de Erasmus Collectie, de grootste collectie boeken van en over Erasmus. In de Erasmus Experience, leren bezoekers op een interactieve manier over het gedachtengoed en het werk van Erasmus.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.