Floortje Dessing opent eigen museum met favoriete collectie uit Oceanië

Vanaf woensdag 21 juni om 19:30 uur is het Museum van Floortje een maand lang te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden. In het Museum van Floortje, in een speciaal omgebouwde wachtruimte, zijn objecten en gebruiksvoorwerpen te zien uit Oceanië. Floortje koos haar favoriete objecten uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli geopend en gratis te bezoeken, daarnaast heeft het ook een eigen plekje in de drie musea.

Museum van Floortje

De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen bestaat uit ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen uit de hele wereld. Om meer van deze bijzondere collectie te kunnen tonen is een wachtruimte op het perron omgebouwd tot mini museum. Onder andere Floortje Dessing is voor dit project in het geheime depot op zoek gegaan naar haar favoriete objecten. Bekijk hier het fimpje van dit bezoek.

 

Tijdens haar reizen maakte Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee de meeste indruk op Floortje. De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen in die regio en er zijn dan ook diverse objecten te vinden die hier een verbinding mee hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot de prachtigste sieraden.

 

 

Het grootste gedeelte van de collectie die het NMVW beheerd ligt opgeslagen in het depot. Met dit unieke project wil het NMVW, samen met de BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar maken, maar ook naar het publiek toe brengen. De bezoekers krijgen een inkijkje in de wereldwijde culturele verschillen en overeenkomsten. Want op verschillen na, zijn we allemaal hetzelfde.

 

Museum van Kenny B, Soufiane, Filemon, Yvette

Na het Museum van Floortje reist dit project verder met het Museum van Kenny B (27 juli tm 20 augustus in Arnhem), Soufiane Touzani (24 augustus tm 24 september in Utrecht) en Filemon Wesselink (28 september tm 22 oktober in Zwolle). De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het Museum van Yvette van Boven. Bekijk hier de trailer van het project.

ALINEA

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.