Gratis evenementen in Bretagne deze zomer

Op vakantie genieten van traditionele feesten, kunst en muziek zonder direct al je vakantiegeld te besteden? In Bretagne zijn er tal van evenementen die niets kosten. Deze festivals in Bretagne zijn deze zomer gratis te bezoeken!

Groupe visitant la Gacilly a l’occasion du festival photo

Historie en traditie

In de middeleeuwse stad Vannes in Bretagne wanen bezoekers zich op 13 en 14 juli even in de “Belle Epoque” tijdens de Historische Feesten. Kinderen en ouders kunnen zich overdag vergapen aan de optochten in traditionele kostuums, straattheater en muziek. ’s Avonds is er vuurwerk en wordt er een groot bal gehouden.

 

 

Voor een kennismaking met de Bretonse cultuur is het festival Les Filets Bleus een aanrader. Van 15 t/m 20 augustus vieren de Bretons in Concarneau dit “Feest van de Blauwe Netten”. Ooit begonnen om steun te betuigen aan de verarmde sardinevissers, groeide het uit tot een groot feest en bijzondere Bretonse traditie. In de straten lopen Bretonse mannen en vrouwen in traditionele klederdracht op de klanken van de doedelzak. Overdag zijn er allerlei activiteiten, zoals optochten, Bretonse spelen, lessen in de Bretonse dans en culinaire demonstraties. ’s Avonds zijn er concerten en optredens. Traditie in een modern jasje!

Kunst op onverwachte plekken

Jaarlijks vindt in het dorpje La Gacilly het grootste openluchtfotofestival van Frankrijk plaats. Tot 30 september worden in dit charmante dorpje foto’s tentoongesteld in het thema “I Love Africa”. Een route door het dorpje is uitgestippeld, waarbij direct de schoonheid van La Gacilly, bakermat van het merk Yves Rocher, wordt ontdekt.

De hoofdstad Rennes wordt van 5 t/m 9 juli omgetoverd tot één groot straattheater tijdens Les Tombées de la Nuit. Op onverwachte plekken in de stad vinden ontmoetingen plaats tussen bezoekers en kunstenaars. Denk aan een popgroep in het Operagebouw, een spookachtige kermis op een schoolplein of een toneelstuk op het dak van een gebouw.

 

 

In de zomermaanden vindt in de omgeving van Pontivy een andere unieke ontmoeting plaats, namelijk die van hedendaagse kunst met religieus erfgoed. Tijdens Art dans les Chapelles krijgen kunstenaars in een twintigtal kapelletjes de gelegenheid moderne kunstwerken te ontwerpen, geïnspireerd op deze godsdienstige gebouwen. Via de speciale fietsroute is het niet alleen genieten van de cultuur, maar ook van de omliggende natuur.

Swingen in Vannes

Van 23 t/m 30 juli swingt de stad Vannes tijdens het festival Jazz en Ville, dat in 2016 werd opgericht. Bekende bluesartiesten en grote namen uit de jazzwereld nemen samen met jonge talenten de vestingmuren van de middeleeuwse stad over om het publiek te laten swingen op de geluiden van trompet, percussie en klarinet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.