De bekende citytrip bestemmingen zat? Ontdek deze nieuwe steden wereldwijd!

Er is niets leukers dan een culturele stedentrip naar een nieuwe plek. Of het nu een lang weekend weg is met partner, vrienden of familie, of een onderdeel van een grotere reis. Als je graag wandelt, het liefste helemaal opgaat in een stad, geïnteresseerd bent in de geschiedenis en graag de lokale keuken proeft, dan zijn er wereldwijd nog zoveel ongelooflijke steden om te ontdekken!

dubrovnik

Foto: Booking.com

Velen kiezen voor een stedentrip al snel de hoofdstad van een land, maar waarom verruil je de drukte van de populaire hoofdsteden niet een keer voor een minder bekend alternatief? Booking.com heeft alvast wat aanraders op een rijtje gezet zodat jij je kunt laten inspireren.

Dubrovnik, Kroatië

Zagreb, de charmante en romantische hoofdstad van Kroatië, mag dan wel veel bezoekers trekken, maar het is vooral het Dubrovnik waar je naartoe moet voor een ongelooflijke reis. Dit UNESCO-werelderfgoed is een middeleeuwse, ommuurde stad, prachtig gelegen aan de Adriatische zee. Je vindt er kerken in barokstijl, geweldige restaurants en adembenemende stranden. Reizigers van Booking.com raden het aan voor de oude stad, de geschiedenis en de bezienswaardigheden, maar als je een echte Game of Thrones fan bent, moet je hier ook zeker langsgaan. Dubrovnik was het decor van Kingslanding, de hoofdstad van de Seven Kingdoms.

Accommodatietip: Het pension Prijeko Palace ligt op slechts 5 minuten van het strand midden in de mooie oude stad van Dubrovnik. Het is gevestigd in een stadspaleis met 16e-eeuwse architectuur. De kamers van Prijeko Palace hebben stuk voor stuk een eigen inrichting, variërend van barok tot modern. Het pension heeft een bar en een restaurant, maar je kunt ook de Dalmatische gerechten uitproberen in de nabijgelegen restaurants.

 

 

Marseille, Frankrijk

Met haar fantastische musea, wereldberoemde bezienswaardigheden en lekkere eten is het niet raar dat vele reizigers voor Parijs kiezen, maar als je op zoek bent naar een andere Franse bestemming, overweeg dan eens de oudste stad van Frankrijk: Marseille. Deze havenstad is zo’n 2600 jaar geleden gesticht door de Grieken en vandaag de dag kun je er uitgebreid shoppen, verrukkelijke eten, en goed overnachten. Marseille is het hele jaar door te bezoeken; in de lente en herfst kun je er heerlijk wandelen, en in de zomer kun je terecht op de mooie stranden. Gasten van Booking.com bevelen de stad aan voor de museums, cultuur en het eten.

Accommodatietip: Les Appartements du Vieux Port ligt in het centrum van Marseille, op slechts 150 meter van de Vieux-Port, de oude haven. De appartementen zijn modern ingericht en beschikken over een volledig uitgeruste keuken, al kun je ook gebruik maken van een van de vele restaurants in de buurt. Cafés en winkels zijn eveneens te vinden in de nabije omgeving en ook de opera is vlakbij.

New Orleans, Verenigde Staten

New York is natuurlijk de populairste Amerikaanse stad voor stedentrips, maar New Orleans wordt dankzij haar beroemde muziek en heerlijke eten steeds populairder. Bezoek New Orleans tijdens carnaval wanneer Mardi Gras uitbundig wordt gevierd, of tijdens het Jazz Fest in de lente. En als je er dan toch bent, probeer dan ook de heerlijke Cajun keuken, met gerechten zoals boudin, gumbo en jambalaya. Niet voor niets bevelen reizigers van Booking.com New Orleans aan voor het eten. De stad wordt ook aanbevolen voor zijn livemuziek en nachtleven, dus waar wacht je nog op? Populaire accommodatietypes zijn hotels, hostels en motels, er zijn dus mogelijkheden voor elk budget.

Accommodatietip: Ace Hotel New Orleans staat bekend als het hipster hotel in het Warehouse District en is een van de meest trendy plekken om te verblijven. De kamers zijn geweldig ingericht en gedecoreerd met kunstwerken van lokale kunstenaars. De bekende uitgaanswijk French Quarter ligt op nog geen 2 km van de accommodatie en het National WWII Museum ligt op zo’n 600 meter afstand.

new-orleans

Foto: Booking.com

Hoi An, Vietnam

De hoofdstad van Vietnam, Hanoi, staat bekend om zijn drukke straatleven, Franse karakter en koloniale gebouwen, het is ook een ideale uitvalsbasis om de rest van het prachtige land te ontdekken. Het levendige en prachtige Hoi An is echter de echte trekpleister. Dit UNESCO-werelderfgoed was ooit een handelshaven maar nu kun je er door de oude stad fietsen, genieten van de nabijgelegen stranden, of jezelf een pak aan laten meten bij een van de vele kleermakers. Gasten van Booking.com bevelen Hoi An aan voor het lekkere eten, de winkels en de prachtige oude stad.

Accommodatietip: Loc Phat Hoi An Homestay-Villa biedt heerlijke kamers met balkon of terras in een rustgevende tuin. Hoi An kun je het beste op de fiets verkennen, fietsverhuur is dan ook een van de voorzieningen van deze accommodatie. De oude stad van Hoi Anbevindt zich slechts 5 minuten verderop en binnen 10 minuten ben je bij het strand van Cua Dai.

 

 

Girona, Spanje

Als je van de museums, cultuur en verrukkelijke tapas van Madrid houdt, bezoek dan ook eens Girona. Dompel jezelf onder in de Catalaanse cultuur en ontdek de architectuur, musea en de kathedraal van deze stad. Laat je vervolgens gastronomisch verwennen bij Michelin-restaurant El Celler de Can Roca. Girona ligt trouwens maar een uur rijden van de Costa Brava, dus een bezoek aan het strand behoort ook nog tot de mogelijkheden. Boekers van Booking.com raden de stad aan om de geschiedenis, het eten en de architectuur, en ze verbleven vooral in hotels, appartementen en pensions.

Accommodatietip: Montjuic Bed & Breakfast is gevestigd in een neoclassicistische villa in Girona’s prachtige buurt Montjuic, zo’n 500 meter van de kathedraal en de Joodse wijk (Call Jueu). Het terras en het zwembad bieden een geweldig uitzicht over Girona en zullen na een dag in de warme stad zeer welkom zijn. Gasten kunnen elke dag genieten van een huisgemaakt ontbijt met biologische producten. Voor de lunch of het diner ga je lekker de stad in, de populaire cafés en restaurants bevinden zich slechts 15 minuten lopen verderop.

Bologna, Italië

Rome is dan beroemd om haar historische bezienswaardigheden, de cultuur en het goddelijke eten, maar Bologna, dat bij de meeste toeristen buiten het vizier is gebleven, is een geduchte concurrent. Zeker als het om eten gaat. Je bent een leven lang bezig als je alle restaurants in Bologna wilt bezoeken, die variëren van sterrenrestaurants tot goedkope trattoria’s. Maar vergeet ook zeker niet de prachtige religieuze architectuur of de vele culturele evenementen in de stad. Gasten van Booking.com bevelen de stad aan om zijn eten, cultuur en architectuur en verbleven het liefste in hotels, B&B’s en appartementen.

bologna

Foto: Booking.com

Accommodatietip: Apartments Centre Bologna biedt accommodaties middenin het centrum van de stad en vlak bij de Piazza Maggiore en de Via Zamboni. In deze stijlvolle en moderne appartementen kunnen wel vier personen slapen, en met de ideale ligging is het een perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.