Ontdek de geheimen van het dierenrijk: Booking.com deelt 6 unieke verblijven om ‘s werelds beste dierentuinen te ontdekken

Vorige week was het dan zover, reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya waren dan eindelijk te zien in hun nieuwe verblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Voor degenen die tijdens hun vakantie ook graag een bezoek willen brengen aan een dierentuin, heeft Booking.com 6 topbestemmingen in het zonnetje gezet die door reizigers worden aanbevolen vanwege de mooie dierentuinen.

the-singapore-zoo-foto-booking.com

foto: Booking.com

De Zoologischer Garten van Berlijn, Duitsland

In de Duitse hoofdstad ligt de Zoologischer Garten Berlin, de oudste dierentuin van Duitsland en ook een van de populairste ter wereld. Meer dan 8.800 reizigers van Booking.com bevelen Berlijn aan vanwege deze dierentuin, en met een reden. Zoo Berlin bestaat al sinds 1844 en is beroemd vanwege de vele diersoorten, hier moet je een keer geweest zijn!

 

 

Waar te overnachten: Het stijlvolle 25hours Hotel Bikini Berlin ligt aan het treinstation Zoologischer Garten, op slechts twee minuten lopen van de Berlijnse dierentuin. De kamers kijken uit op het levendige middelpunt van de dierentuin en hebben elk een individuele stijl. Het hotel beschikt ook over een sauna met uitzicht op de Tiergarten en op de tiende verdieping kun je een vorkje prikken in het moderne restaurant met oosterse keuken.

San Diego Zoo, Verenigde Staten

De San Diego Zoo heeft als missie om diersoorten uit de hele wereld te redden en alle dieren een buitenruimte te bieden. De dierentuin bestaat al meer dan 100 jaar en heeft sinds 1958 diverse awards binnengesleept. Als je hart sneller gaat kloppen van avontuur, dan mag een bezoek aan het San Diego Zoo Safari Park niet ontbreken. Verwacht unieke ervaringen, zoals de zipline “Flightlime Safari” en het “sleepover adventure”, waar gasten een nacht in het park kunnen doorbrengen met rondleidingen en verhalen bij het kampvuur.

Waar te overnachten: Aan de rand van Balboa Park West en op 900 meter afstand van de San Diego Zoo ligt Inn at the Park, met ruime suites met keukenfaciliteiten en een pianobar.

Taronga Zoo Sydney, Australië

Taronga Zoo kijkt uit over de haven van Sydney en biedt plaats aan meer dan vierduizend dieren. Deze dierentuin is de ideale plek voor een dagje uit met het gezin bij een bezoek aan Sydney. Naast het bekijken van de prachtige dieren, kunnen bezoekers meedoen met allerlei activiteiten. Altijd als eens dierenverzorger willen worden en in contact komen met de dieren? In Taronga Zoo kan het! Verder kun je er de Sky Safari-kabelbaan pakken, wandelen door de jungle of het Maki-bos ontdekken.

Waar te overnachten: Cremorne Point Manor beschikt over moderne kamers met airconditioning en ligt aan de Lower North Shore van Sydney, op slechts 3 kilometer van de dierentuin en op korte loopafstand van de veerboot.

De Singapore Zoo, Singapore

De reizigers van Booking.com gaven meer dan 10.000 aanbevelingen voor dierentuinen in Singapore. Waarom? Singapore heeft een van ‘s werelds meest bekende tropische dierentuinen. Deze mooie plek opende haar deuren in 1973 en verwelkomt jaarlijks miljoenen bezoekers dankzij de diversiteit aan diersoorten en niet-alledaagse dingen. Heb je bijvoorbeeld weleens ontbeten met orang-oetans? Nou, in de Singapore Zoo kan het hoor.

Waar te overnachten: Het trendy en bekroonde Quincy Hotel by Far East Hospitality ligt op slechts 5 minuten lopen van het populaire winkelgebied in Orchard Road en biedt stijlvolle all-inclusive-studio’s met uitzicht op de stad. Het glazen overloopzwembad op de twaalfde verdieping is voorzien van led-lichtjes die van kleur veranderen.

 

 

De dierentuin van Wrocław, Polen

De pittoreske stad Wrocław bevindt zich aan de oever van de rivier de Oder en wordt door meer dan 10.000 reizigers van Booking.com aanbevolen vanwege de oudste dierentuin van Polen. Het is een van de drukstbezochte dierentuinen van Europa en bestaat al sinds 1865. Verwacht een grote verscheidenheid aan dieren, maar ook veel activiteiten voor jongere bezoekers. Zo zijn er speeltuinen en speelrekken en kunnen kinderen ponyrijden en dieren voeren.

Waar te overnachten: Het Grape Hotel in Wroclaw is gevestigd in een gerenoveerde villa uit de 19e eeuw met een binnenzwembad. Het hotel ligt op slechts 600 meter van de dierentuin en heeft kamers met een stijlvolle inrichting geïnspireerd op diverse wijngebieden. Het uitzicht op het Szczytnicki-park maakt het plaatje compleet.

Tiergarten Schönbrunn, Oostenrijk

Tiergarten Schönbrunn werd opgericht in 1752. Het is ‘s werelds oudste dierentuin en ligt aan het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn, Werelderfgoed van UNESCO. Hier kun je de Reuzenpanda in het echt zien, het park van het paleis ontdekken met een panoramische trein, of de indrukwekkende collectie dieren en planten ontdekken langs het natuurpad.

Waar te overnachten: Het 4 sterrenhotel Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien is het voormalige gastenverblijf van keizer Frans Jozef. Deze accommodatie heeft een elegante sfeer met een eigen restaurant en tuin. Daarnaast ligt het op minder dan 10 minuten lopen van de dierentuin van Wenen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.