Ontdek de natuur van Vars in de Hautes-Alpes!

Het berggebied van Vars ligt in de Hautes-Alpes, het zuidelijke deel van de Franse Alpen, dat tevens profiteert van een mild mediterraan klimaat en veel zon. Vars staat reeds bekend als winterbestemming maar is ook de ideale plek om je zomervakantie in de bergen door te brengen. Sport, ontspanning, ontdekkingen, bezinning, wandelen en fietsen, gastronomie en nog veel meer… Vars biedt voor elk wat wils!

fietsen-montee-du-col-de-vars-foto-www-scalpfoto-com

Foto: www.scalpfoto.com

Vars, ongerepte natuur en prachtige landschappen

Het berggebied van Vars bestaat uit 2 valleien: De ene vallei is een oase van ongerepte natuur, het natuurreservaat van de Val d’Escreins, die ook wel de bijnaam ‘Klein Canada’ heeft. De andere vallei herbergt vier kleine bergdorpjes en bestaat uit beboste valleien en weilanden, omringd door spitse bergtoppen: dat is de vallei van Vars. Samen vormen deze valleien een prachtig natuurlandschap, dat men zeker moet ontdekken!

 

 

Vars, land van wandelen en trail running

Wandelen is goed voor het welzijn, of het nu om recreatief of sportief wandelen gaat, en is een uitstekende manier om op een ontspannende en verkwikkende manier het berglandschap te ontdekken. Gemakkelijke wandelpaden, workshops nordic walking, thema wandelroutes, wandelen met honden, de ‘Lisa’ wandeling om voedsel te verzamelen of een verkenningstocht van de meren in de bergen. Vars biedt bijna 200 km aan uitgezette wandelroutes die aan ieders wensen voldoen.

Het berggebied van Vars leent zich uitstekend voor trail running. Dankzij het succes van het evenement Vars Mountain Trail, zijn er sinds 4 jaar verschillende trails die toegankelijk zijn voor iedereen. Iedereen kan op zijn eigen tempo en niveau lopen via de uitgezette routes die de mooiste landschappen van Vars doorkruisen.

Vars, land van fietsen

De bergpas van Vars is een echte toeristische showroom van het gebied waarvan het hoogste punt op 2109 meter hoogte ligt. Het is tevens een niet te missen etappe van de route van de Grandes Alpes. De beroemde bergpas ontvangt ieder jaar duizenden fietsliefhebbers. De zomer van 2017 is een echt hoogtepunt voor de bergpas van Vars met de passage van enkele prestigieuze etappes: de wielerwedstrijd Parijs-Nice (21-22 juni), de Tour de France (20 juli) en de amateurwedstrijd Etape du Tour (16 juli).

Mountainbiken met 10 routes en 3 speciale paden

Het berggebied van Vars heeft een hondertal kilometer aan gemarkeerde paden, 1000 hoogtemeters aan afdaling zonder te hoeven klimmen vanaf de top van la Mayt, een pump track, tracks met timer, een speciale groene route voor beginners, een rode technische route voor gevorderden, mountainbikes met electrische aandrijving….In Vars vindt iedereen een route van zijn niveau om de diversiteit en schoonheid van het berglandschap te ontdekken.

Evenementen om samen te beleven

Vars organiseert talrijke sportieve en culturele evenementen tijdens het zomerseizoen: trailrunning, fiets- en mountainbike wedstrijden, muziekfestivals, monumentendagen, workshops brood maken en schilderen…… talrijke leuke momenten om samen te beleven met vrienden, geliefden of familie.

 

 

Enkele hoogtepunten van het seizoen :

De 6 Fietsdagen, van 1 t/m 7 juli:

Een week van fietstochten om op eigen tempo te klimmen, niet op tijd maar gewoon voor het plezier. De mooiste bergpassen en de mooiste routes van de Hautes-Alpes met vertrek vanuit het bergdorp.

2e rider Z – Enduro Mountainbike, 8 & 9 juli:

Een van de oudste Franse Enduro Mountainbike ritten wordt voor het 2e jaar op een rij georganiseerd in Vars, met 2 mooie Enduro dagen in de bergen met een individuele start voor elk onderdeel voor alle 200 deelnemers.

De Vars KL Vertical Race #2, zaterdag 22 juli:

De beroemde piste van Chabrières, die in de winter de snelste skiers van de wereld ontvangt, is deze zomer het toneel van een beklimming tegen de klok in met een hoogteverschil van 455 m over een afstand van 1 km, buiten de paden en direct op de piste, met hellingen tot 98%. Een andere uitdaging op deze piste waarbij de athleten in omgekeerde richting passeren!

4e editie van de Vars Mountain Trail, 29 & 30 juli:

De Vars Mountain Trail bestaat dit jaar uit 5 wedstrijden verspreid over 2 dagen waarbij de mooiste paden van het gebied gebruikt worden en het parcours verder uitgebouwd wordt. Het nieuwtje van 2017: een parcours van 4 km waarmee men een ronde kan lopen om de dorpen van Vars te ontdekken.Ontdek het evenementenprogramma van Vars op de site www.vars.com in de rubriek Agenda.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.