Vlieg met WOW air naar Pittsburgh, de stad van cultuur, food en design

WOW air heeft het afgelopen jaar haar aanbod naar de Verenigde Staten flink uitgebreid en voegt vanaf 16 juni de bestemming Pittsburgh hier aan toe. Deze levendige stad is door Harper’s Bazaar uitgeroepen tot één van de 17 topbestemmingen om naartoe te gaan in 2017. Vlieg al vanaf 159,99 enkele reis naar deze Amerikaanse stad en ontdek zelf wat Pittsburgh zo bijzonder maakt!

Skyline from Mt. Washington

WOW air zal vier keer per week met de Airbus A321 van Reykjavik naar Pittsburgh vliegen. Met een overstap van slechts een uur in Reykjavik is er een perfecte aansluiting op de WOW air vluchten vanuit Amsterdam en Brussel. WOW air vliegt inmiddels twee keer per dag tussen Amsterdam en Reykjavik en zal vanaf 2 juni ook dagelijks naar Brussel vliegen.

 

 

Best places to travel in 2017

Hoewel Pittsburgh onder veel mensen bekend staat als industriestad, zijn er genoeg redenen om deze stad te bezoeken. Pittsburgh is inmiddels uitgegroeid tot een culturele en levendige stad waar voor iedereen wat te doen is. Niet voor niets wordt Pittsburgh genoemd in de ‘17 Best Places To Travel in 2017’ lijst van de Harper’s Bazaar: “Het is niet het eerste wat in je opkomt wanneer je denkt aan een weekendje weg, een innovatieve food scene of een kunststad, maar op elk van die gebieden scoort de stad goed.”

 

 

Cultuur en culinair

Bezoek bijvoorbeeld het Andy Warhol museum in downtown Pittsburgh, waar de gelijknamige artiest is opgegroeid en de grootste collectie van zijn werk te vinden is. Pittsburgh wordt ook wel de nummer 1 food city van het land genoemd, neem een ‘Burgh Bits and Bites’ food tasting tour en vindt zelf uit waarom. De verschillende wijken van Pittsburgh hebben allemaal hun eigen karakter en zijn authentiek, charmant maar vooral puur. In het Heinz History Center vind je een permanente expositie over de ’90 neighborhoods of Pittsburgh’, het perfecte startpunt van je ontdekkingstocht door de stad.

pittsburgh-heinz-history-centre

Ongeveer een uur rijden van de stad staat het meesterwerk van de bekende architect Frank Lloyd Wright: Fallingwater, een villa over een waterval heen gebouwd. Vanuit Pittsburgh kun je rijden of een treintje nemen naar de top van Mount Washington en genieten van een prachtig uitzicht over de skyline van de stad.

pittsburgh-falling-water

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.