De Zweedse stad Linköping is dichterbij dan je denkt

Linköping is een (studenten)stad met eindeloos veel mogelijkheden. Of je er nu met z’n tweeën een romantisch weekend van wilt maken of er op uit wilt trekken met de kinderen. Het kan allemaal!

liknoping-friluftsmuseet-gamla-linkoping

In de binnenstad van Linköping ga je terug in de tijd en beleef je het stadsleven zoals dat er ruim een eeuw geleden uitzag, met de luxe van nu natuurlijk. Bekijk de houten huizen met hun prachtige tuinen en geplaveide straatjes en bezoek de vele leuke winkeltjes, restaurants, cafés en musea. En… aan accommodatie geen gebrek, zie www.visitlinkoping.se/en. Let maar op, je komt tijd tekort!

Norrköping: verrassend anders

De middeleeuwse stad Norrköping heeft de bijnaam ‘het Manchester van Zweden’ te danken aan zijn historische rol in de papier- en textielindustrie. Langs de rivier de Motala vind je nog steeds een flink aantal houten spinmolens en katoenfabrieken uit het midden van de 19e eeuw die je kunt bezoeken. Nu is het een leuke en levendige stad waar veel te beleven is. Veel van de oude fabrieken zijn omgetoverd tot gezellige restaurantjes en cafeetjes. Maar ook buiten Norrköping is genoeg te doen! Vlakbij vind je heel veel water dat is bestrooid met eilandjes en bekend staat als dé archipel van Norrköping. Maak een boottocht, ga eilandhoppen of huur een kajak. Of ga er lekker zwemmen, wandelen en fietsen en geniet van de wildlife: je vindt er veel bijzondere vogelsoorten en je kunt er op zeehondensafari. Nog meer dieren vind je Kolmården, het grootste dierenpark van Scandinavië.

 

 

Wat te doen in doen in Linköping:

De sluizen van Berg en het Göta-kanaal

Het Göta-kanaal, ook wel ‘het blauwe lint van Zweden’ genoemd, is 190 kilometer lang en telt 58 sluizen. De sluizen van Berg, vlakbij Linköping, zien er spectaculair uit. Hier zijn 7 aaneengesloten sluizen nodig om de passagiersboten stapsgewijs 30 meter te laten stijgen of dalen.

Eikenbos

Houd je van een mooie boswandeling? Neem dan een kijkje in het fantastische eikenbos, dat slechts op een paar kilometer afstand van het centrum van Linköping ligt. Dit eikenbos is het grootste van Noord-Europa.

norrkoping-the-industrial-landscape-museumofwork,-upplev-norrkoping

Kathedraal van Linköping

Linköping bezit de grootste kathedraal van Zweden, 110 meter hoog. Bekijk de geheime bisschopstoren en verbaas je over de Gotische blinde steenbogen en prachtige glazen sculpturen.

Saab Arena

Heb je altijd al eens een ijshockeywedstrijd willen meemaken? Dan is nu je kans, want de Saab Arena in Linköping is het thuishonk van de plaatselijke LHC, die wedstrijden in de hoogste divisie spelen.

Astrid Lindgrens Värld

Op een uurtje rijden vanaf Linköping vind je het themapark Astrid Lindgrens Värld, één van de populairste familieattracties van Zweden. Hier in Vimmerby in Småland (de geboorteplaats van Astrid Lindgren) zijn heel veel leuke attracties en ontmoet je meeste figuren uit haar kinderboeken, waaronder Pippi Langkous natuurlijk.

 

 

Oude pakhuizen

In de jaren 70 van deze eeuw besloot de stad Norrköping om alle overblijfselen uit het industriële tijdperk zorgvuldig te restaureren en te bewaren. En dat is te zien! The industrial landscape is een mooi gebied om te bezoeken. Hier zie je oude pakhuizen en fabrieken in combinatie met moderne architectuur. Via verschillende bruggetjes over de rivier de Motala, die door de stad stroomt, staat je op iedere hoek van de straat weer een verrassing te wachten.

norrkoping-shopping-area-knappingsborg-upplev-norrkoping

De baai van Bråviken

Vlakbij Norrköping vind je de baai van Bråviken. Hier vind je dichte bossen, diepe ravijnen en grotten. Ideaal voor de echte natuurliefhebber, want er valt hier volop te genieten! En dat kan op alle mogelijke manieren: te voet, op de fiets, in de kajak of met de auto.

Dierenpark Kolmården

Dierenpark Kolmården ligt pal aan het water (aan de baai van Bråviken) en is verdeeld in verschillende zones: de Zeewereld met een dolfijnenshow en de achtbaan ‘Dolfijnenexpres’, de ‘Tijgerwereld’ en ‘Safari’, met een ontzettend coole gondelbaan die je over de savanne doet zweven en je van bovenaf zicht biedt op leeuwen, giraffes en andere dieren (best spannend dus…). Kortom: Dierenpark Kolmården heeft genoeg te bieden. Wil je scoren bij je kinderen? Blijf dan overnachten in het Vildmarkshotel in het park.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.