Folklore vliegt je om de oren tijdens het Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei is een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum. Verschillende klederdrachtgroepen uit voormalige Zuiderzeeplaatsen en andere plaatsen uit Nederland zijn aanwezig.

folklore-zuiderzeemuseum

Zo zijn er West-Friese, Zeeuwse en Friese drachten te bewonderen. De groepen geven op verschillende plaatsen in het buitenmuseum zowel dans- als zangoptredens en presentaties. De groepen zijn o.a. afkomstig uit Enkhuizen, Hindeloopen, Hoogwoud, Huizen, Katwijk, Noordwijk, Nunspeet, Oldebroek, Scheveningen, Spakenburg, Volendam, Wijdenes en Wieringen. In totaal zie je meer dan 150 personen in bijzondere en kleurrijke drachten aan je voorbij komen.

 

 

Op beide dagen start om 12.30 uur een optocht van alle groepen door het buitenmuseum. Naast de dans- en zangoptredens en presentaties zijn er ook een aantal kraampjes bij de kapel. Hier zijn ambachtstechnieken te zien zoals kralen breien, kantklossen en visserstruien breien. Hier ontdek je hoe verschillende streekdrachten in elkaar steken en maak je misschien binnenkort je eigen dracht.

 

 

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.