Vanaf 25 mei kun je genieten van kunst en cultuur tijdens ‘Lange Juni’ op Texel

Tientallen artiesten en kunstenaars, waaronder bekende namen als jazztrompettist Eric Vloeimans, rapper Ali B, cabaretier Sara Kroos en zanger Tim Akkerman, treden komende maand op tijdens de vierde editie van Lange Juni, Cultuurmaand Texel.

lange-juni-texel

Onder die paraplu is een groot aantal culturele en kunstzinnige evenementen gebundeld. Bijna dagelijks kun je verspreid over het eiland wel een voorstelling bijwonen, een expositie bezoeken of meedoen met een workshop.

Vanaf de officiële opening op zondag 25 mei is het zes weken lang genieten van kunst, cultuur en muziek op Texel. Het eerste grote evenement is Broadway Boulevard, een theaterfestival in Den Hoorn waarbij in zes geïmproviseerde theaters zes avonden tientallen artiesten optreden. Het publiek kan met één kaartje drie voorstellingen van een half uur per avond bijwonen. Artiesten als Johan Hoogeboom, jan Rot, Ernst de Corte en Berry Lussenburg doen mee.

 

 

Jazz-helden als Eric Vloeimans, Remy van Kesteren en het Yuri Honing Acoustic Quartet staan geprogrammeerd op Jazz on the Waves, van 15 tot en met 17 juni in Den Hoorn. In een intieme setting – in het witte kerkje van Den Hoorn en in het theater – kun je de concerten van deze bekende jazzmuzikanten bijwonen. Een topper van Texelse bodem is de rockopera Jesus Christ Superstar. De volledig Texelse cast is al bijna een jaar op professioneel niveau bezig met de voorbereidingen.

Pre-sail op Texel

Sail Den Helder zeilt op woensdag 21 juni eerst naar Texel. Met een Pre-sail in Oudeschild op 21 en 22 juni wordt de aftrap gegeven voor het Helderse Sail-spektakel. De Rede van Texel wordt dit jaar ingevuld door Boris van der Ham, voormalig Tweede Kamerlid en de huidige voorzitter van het Humanistisch Verbond. Zijn lezing heeft alles te maken met het thema ‘Eiland’. Woensdagavond zijn er optredens van o.a. Ali B, Tim Akkerman en The Cool Quest. Donderdag 22 juni zijn vanaf de Texelse dijk de tientallen deelnemende tallships en windjammers goed te zien.

 

 

Kunst en poëzie

Gedurende de hele maand zijn er diverse exposities in de galeries op het eiland. Ook kunstenaarsvereniging ZOUT presenteert zich tijdens Lange Juni. Met o.a. ‘kunst-in-wording’ tijdens Project X en de combinatie van poëzie en beeldende kunst in Dichter bij Zee. Op verschillende plekken in Den Hoorn staan strandhuisjes met gedichten en een kunstwerk dat daarop is geïnspireerd. Zorgboerderij Novalishoeve biedt onderdak aan het kunstinitiatief Take Care.

lange-juni-texel

Muziek

Naast Jazz on the Waves en de optredens tijdens Pre-Sail biedt lange Juni nog veel meer muzikale evenementen. Zoals de serie klassieke zomeravondconcerten in de Texelse kerken, orgelconcerten, Music Meets Texel en als uitsmijter van Lange Juni, het muziekfestival Sommeltjespop in De Waal met o.a. de band Skapiche.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.