Zoek de liefde op bij deze 8 romantische filmlocaties

Of je nu verliefd werd op een personage, smolt van verlangen bij die ene iconische filmkus, of wegdroomde bij de idyllische en pittoreske settingen, romantische films geven ons al meer dan een eeuw onvergetelijke gesprekken en momenten die jouw innerlijke romanticus laat opbloeien.

belmond-charleston-place

Om de meest schitterende en romantische filmlocaties te eren, heeft Booking.com 8 wereldwijde bestemmingen geselecteerd die aan de grond lagen van een aantal klassieke romantische films. Pak snel je rozen, chocola en rode wijn en begin alvast met het schrijven van je serenade want deze locaties zitten boordevol romantiek.

 

 

The Notebook, 2004

Charleston, South Carolina, Verenigde Staten

The Notebook, gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, werd gefilmd in Charleston, South Carolina. De film gaat over ware liefde, toewijding en natuurlijk het lot: de schrijver schreef het verhaal over Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) geïnspireerd op het verhaal van de grootouders van zijn vrouw. Dankzij de straten met pittoreske kasseien, prachtige architectuur, charmante wijken en verbluffende eikenbomen is het niet moeilijk om te begrijpen hoe Allie en Noah verliefd werden tijdens een zomer onder de bomen.

Het Belmond Charleston Place is een historisch hotel in hartje Charleston, waar een groot gedeelte van de film werd opgenomen, ondanks dat het boek zich in North Carolina afspeelt. Deze prachtige accommodatie biedt een spa, restaurant met live jazz en moderne Southern keuken en twee zoutwaterbaden; een binnen en een buiten.

Sleepless in Seattle, 1993

Lake Union, Seattle

Deze klassieke romantische film met in de hoofdrol Meg Ryan en Tom Hanks werd een enorm commercieel succes en wordt beschouwd als een van de meest populaire romantische films ooit. De film introduceerde de drijvende huizen van Lake Union en veranderde de huizenmarkt in Seattle voorgoed. Deze romantische film gaat over weduwnaar Sam Baldwin (Tom Hanks) die zijn huis in Chicago inruilt voor een prachtige woonboot in South Lake Union in Seattle. De rest houden we nog even een verassing voor de laatste mensen die deze klassieker nog niet gezien hebben…

De Silver Cloud Inn – Seattle Lake Union bevindt zich op twee kilometer afstand van de iconische Space Needle. De ruime kamers met uitzicht op het meer zijn voorzien van comfortabele bedden, zodat je niet écht sleepless in Seattle hoeft te zijn.

alberta-canada

Brokeback Mountain, 2005

Alberta, Canada

Deze revolutionaire liefdesrelatie gaat over Ennis Del Mar (Heath Ledger) en Jack Twist (Jake Gyllenhaal), twee cowboys die in de jaren ‘60 in de bergen van Wyoming voor elkaar vallen. De film is echter opgenomen in de Canadese Rocky Mountains in het zuiden van Alberta. De klassieker zit vol met prachtige landschappen, zoals besneeuwde bergtoppen, adembenemende prairies en de kristalheldere wateren van de Kananaskis rivier.

Het Pyramid Lake Resort, gelegen in Jasper National Park, omringd door de Canadese Rockies, is een uitstekende keuze voor een romantische escapade. Deze knusse accommodatie is perfect om lekker te ontspannen: er is een privéstrand en de kamers zijn zelfs voorzien van een gashaard. Daarnaast ben je omgeven door de prachtige Canadese natuur, waarin je je innerlijke cowboy kunt omarmen met activiteiten als kanoën, vissen en wandelen.

 

 

Notting Hill, 1999

Notting Hill, Londen, Verenigd Koninkrijk

Notting Hill, geregisseerd door Richard Curtis, is een fantastisch liefdesverhaal over William Thacker (Hugh Grant), een eenzame boekhandelaar, die verliefd wordt op de beroemde filmster Anna Scott (Julia Roberts). Het verhaal speelt zich af in de levendige Londense wijk Notting Hill, met de charmante Portobello Road-markt, de prachtige Victoriaanse herenhuizen en bruisende bars en restaurants op de achtergrond. Als je nog nooit in Notting Hill bent geweest, zet deze dan zeker bovenaan je lijstje.

Het Portobello House, in het hart van de bruisende, hippe wijk Notting Hill, is een boetiekhotel op slechts drie minuten lopen van de bekende markt van Portobello Road. Het hotel heeft individueel ontworpen designkamers met lux Egyptisch linnengoed.

Casablanca, 1942

Casablanca, Marokko

Casablanca, een echte Hollywoodklassieker, is een van de allergrootste films aller tijden. In deze film raken Humphrey Bogart’s, Ingrid Bergman’s en Paul Henreid’s, karakters verwikkeld in een driehoeksverhouding in het midden van een politieke machtsstrijd en maatschappelijke onrust. Hoewel het verhaal zich afspeelt in het economische en zakelijke hart van Marokko, is de film bijna volledig in de Hollywoodstudio’s opgenomen. Tegenwoordig is de wereldstad een aantrekkelijke bestemming voor stellen die op zoek zijn naar romantiek. Verder vind je er ‘s werelds grootste kunstmatige haven, exclusieve boetiekjes en geweldige restaurants.

Het Hotel Monte Vista in Flagstaff, Arizona is een van de filmlocaties van de met 3 Oscars bekroonde film. De historische accommodatie uit 1927 werd gefinancierd door de lokale bevolking en heeft onderdak geboden aan veel beroemdheden – zoals onder andere Bogart tijdens het filmen van Casablanca.

Het Four Seasons Hotel Casablanca in Casablanca is een geweldige plaats voor een romantische getaway met je geliefde, dankzij de fantastische ligging met zeezicht. Het buitenzwembad, de hammam en de spa zijn het hele jaar door geopend.

Chocolat, 2000

Flavigny-sur-Ozerain, Frankrijk

Chocolat is een Brits-Amerikaanse romantische film over Vianne (Juliette Binoche), een vrouw die met haar dochtertje een chocoladewinkel opent in een Frans dorpje en het leven van iedereen om haar heen daarmee raakt. Het dorpje uit de film heet Lansquenet-sous-Tannes, maar de film is opgenomen in het pittoreske Flavigny-sur-Ozerain. Deze middeleeuwse bestemming bevindt zich bovenop een heuvel en staat tjokvol stenen huisjes, verfijnde restaurants en de abdij van Flavigny, een klooster uit 717.

Omarm je innerlijke Vianne en volg de noorderwind naar Flavigny-sur-Ozerain. Check in bij Le Logis de L’Ozerain, een bed & breakfast in een tuin van 700 vierkante meter, die naast moderne kamers en een gedeelde lounge, ook een prachtig terras en een uitzicht op de tuin biedt.

Lost in Translation, 2003

Tokyo, Japan

Lost in Translation, geregisseerd door Sofia Coppola, gaat over een jonge vrouw (Scarlett Johansson) en een Amerikaanse acteur op middelbare leeftijd (Bill Murray) die een platonische relatie opbouwen tijdens hun verblijf in een hotel in de bruisende stad Tokyo. De romantische drama-comedy is opgenomen in Shinjuku en Shibuya; levendige wijken met iconische neonborden en trendy winkels.

Alle hotelscènes vinden plaats in het Park Hyatt Tokyo – zo speelt de beroemde barscène zich af in de iconische New York Bar op de 52e verdieping van het hotel, met een adembenemend uitzicht op de skyline van Tokyo en Mount Fuji.

sarova-shaba-game-lodge

Out of Africa, 1985

Shaba National Game Reserve, Kenia

De met zeven Oscars bekroonde film van regisseur Sydney Pollack is een romantisch drama over een Deense barones (Meryl Streep) en een grootwildjager (Robert Redford) die in begin van de twintigste eeuw in Kenia voor elkaar vallen. Velen zijn verliefd geworden op de geweldige acteerprestaties van Streep en Redford, maar talloze mensen vielen ook voor Kenia, met zijn prachtige landschappen, wilde dieren en kleurrijke flora.

De Sarova Shaba Game Lodge, in het hart van het prachtige Shaba-wildreservaat, ligt aan de oevers van de Ewaso rivier en heeft onder andere fantastische inheemse boomsoorten, een visvijver en een groot zwembad.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.