Mayenne is dé bestemming voor ‘slow tourism’, ontdek hier 5 tips!

Ken je Mayenne? Dit Franse departement ligt tussen Bretagne, Normandië en Loire en maar op 750 km afstand vanaf Utrecht! De streek is bij het grote publiek nog onbekend, maar wie graag van de platgetreden paden afdwaalt is er dol op. Mayenne is een groene bestemming en uitstekend voor 100% slow tourism.

mayenne

Vijf goede redenen om naar Mayenne te trekken:

1. Omdat je de streek op je eigen ritme kunt verkennen met een ‘traag’ vervoermiddel zoals de fiets, boot, te voet of te paard.

Je stapt op je fiets en volgt de Vélo Francette. Deze fietsroute van ruim 600 km, die op de Fiets- en Wandelbeurs van Utrecht verkozen is tot fietsroute van het jaar, verbindt Ouistreham in Normandië met La Rochelle aan de Atlantische kust. Meer dan 100 km van de route loopt door het departement Mayenne. Je fietst langs de jaagpaden op het mooie platteland, en tussen de meest historische kunststadjes en kastelen.

 

 

2. Omdat je in Mayenne één bent met de natuur.

Het Echologia-project, een prachtig natuurgebied op 3 km van de stad Laval, is gebaseerd op drie elementen: water, erfgoed en ecologie. In het gebied zijn heel wat activiteiten te beleven, zoals wandelen, boogschieten, duiken én zwemmen in een natuurlijk zwembad. Ook het overnachten in het natuurgebied is een bijzondere ervaring, zo heb je keuze uit 30 unieke slaaplocaties. Heb je wel eens geslapen in een drijvende hut, boshut, jagershut, yurt of een wigwam? In Mayenne kan het!

3. Omdat je er culturele bezienswaardigheden ontdekt die nog niet toeristisch zijn.

Het is heerlijk vertoeven in de ontelbare middeleeuwse en karaktervolle dorpjes met een divers en authentiek historisch erfgoed. Cultuur wordt sinds 1973 elke zomer dichter bij het grote publiek gebracht tijdens Les Nuits de la Mayenne. Op historische locaties worden theaterstukken opgevoerd, waarbij de focus ligt op klassieke teksten die actueler zijn dan ooit. De voorstellingen kun je op drie schitterende plekken bekijken: Sainte-Suzanne, Jublains en Laval, van 15 juli tot 15 augustus 2017.

 

 

4. Omdat je graag geniet van de goede dingen van het leven en je de tijd neemt om de lokale producten te proeven tijdens een picknick of in een restaurant.

Proef de overheerlijke Entrammes-kaas. Deze geperste, ongekookte kaas met gewassen korst wordt in de Fromagerie Bio du Maine geproduceerd. Entrammes wordt ook gebruikt voor in de kaasfondue. Een andere lekkernij van Mayenne is de cider van Eric Bordelet. Ultrafijne bubbels, subliem schuim, intense neus, volle smaak en lange afdronk. Een echt gastronomische cider!

5. Omdat er in Mayenne voor ieder wat wils is.

Jong en oud beleeft een actieve en tegelijk ontspannen vakantie. Bezoek Refuge de l’Arche en kom in contact met ruim 1400 dieren! De kinderen zullen liefdevol omgaan met de gewonde of achtergelaten exotische dieren. Vervolgens kan iedereen te voet of met de fiets de jaagpaden aan de rivier Mayenne verkennen en heel wat opsteken van de informatieve en leerzame borden langs het beveiligde parcours.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.