Lustrum BinnenstadsBorrel in diepste parkeergarage van Europa

Woensdagmiddag 19 april is de diepste parkeergarage van Europa onder de Lammermarkt officieel geopend. Aansluitend aan de opening heeft op 22 meter onder de grond de 5e editie van de BinnenstadsBorrel plaatsgevonden.

leiden

Nadat iedereen was afgedaald tot de bodem van de diepste parkeergarage van Europa en had plaats genomen in de arena, begon het festijn met een spectaculaire voorstelling van stadsgezelschap PS|theater in samenwerking met het Blauwe Uur. In deze voorstelling stond de geschiedenis van Leiden centraal en werd langzaam de enorme omvang van de garage zichtbaar. Na de finale kreeg Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte, de sleutel van de parkeergarage overhandigd en richtte zich kort tot de aanwezigen. Laudy haalde in zijn speech het verloop van het project aan en benadrukte de revolutionaire werkwijzen die zijn toegepast tijdens de bouw. Vervolgens gaf hij het woord aan Erwin Roodhart, Directeur Centrummanagement Leiden.

 

 

Vijf edities geleden is Centrummanagement Leiden met de BinnenstadsBorrel begonnen. Het doel van de BinnenstadsBorrel is om retail, horeca, cultuur, vastgoed, onderwijs, organisatoren en ondernemende bewoners bij elkaar te brengen en te laten netwerken. Roodhart benadrukte hoe bijzonder het is om het lustrum te vieren op een locatie als deze. Hij stond stil bij de ontwikkelingen die spelen, zoals de herinrichting van de Haarlemmerstraat en de opening van de Catharinasteeg. “Met deze ontwikkelingen, de historische binnenstad als decor en de beste ondernemers van Nederland, behoren we tot de top van Nederland. En dat wij dat vinden is één, maar dat de jury van de verkiezing ‘Beste Binnenstad van Nederland’ dat ook opvalt is helemaal top.” Na een kort dankwoord richting de organisatoren van het Garagefestival Lammermarkt, te weten PS|Theater, KWIK Events, Gemeente Leiden, Van Zessen Klaar en het team van Centrummanagement Leiden, nodigt hij iedereen uit voor een borrel in de stijlvol ingerichte ruimte.

 

 

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde en bijzondere lustrumviering van de BinnenstadsBorrel XL. 31 oktober zal de volgende editie plaatsvinden.

leiden

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.