10 tips voor de mooiste Britse tuinen in de lente

Dit is geen top-10 van de mooiste Engelse tuinen want dat is namelijk niet te doen (en smaken verschillen). Wat is dit dan wel? Lees hier een selectie van 10 tuinen in het beheer van de National Trust, die vooral in het voorjaar bijzonder mooi zijn. Door hun kleuren, door de lichtval en door de bijzondere planten die er bloeien in de lente.

angelesy-abby

©National Trust Images Stephen Robson

Anglesey Abbey Gardens and Lode Mill: Cambridgeshire, Engeland

Bezoek het park rondom dit Engelse landhuis en je ontdekt onder andere een werkende watermolen en een ‘wildlife discovery area’. Felle kleuren en heerlijke geuren verrassen je hier ieder jaargetijde. In het voorjaar staan er velden vol narcissen door de hele tuin en bloeien er meer dan 4000 hyacinthen in de formele tuin.

 

 

norfolk-england

credit: Matthew Antrobus

Blickling Hall: Norfolk, Engeland

De beste periode om Blickling Hall te bezoeken is mei. Lopend over de kronkelende paden van het grote bos zie je links en rechts hele tapijten van bluebells (boshyacinthen). In het hart van de tuin staat een van de fraaiste Jacobean huizen van het land. Probeer zeker de geheime tuin te vinden, het is een heerlijke plek om naar het gezang van de vogels te luisteren.

conwy-wales

©National Trust Images Ian Shaw

Bodnant Garden: Conwy, Wales

Deze tuin is in de loop der jaren ontwikkeld door vijf generaties van één familie. Bodnant Garden heeft schitterende uitzichten over Snowdonia, hoogteverschillen door de aanleg in terrassen en een romatische waterval. In het voorjaar is The Laburnum Arch dé attractie, een gang van 55 meter volledig overgroeid met bloeiende goudenregen. Tot rust kom je in The Dell, een kleine valley diep in de bossen waar je rivier de Hiraethly hoort klateren.

nottinghamshire-england

©National Trust Images Jerry Harpur

Clumber Park: Nottinghamshire, Engeland

Parkland en tuinen, rustige bossen en een magnifiek meer. In Clumber Park kun je eenvoudig een hele dag doorbrengen. In de lente hoor je overal de vogels fluiten en zie je de ommuurde keukentuin vol groente, fruit en kruiden langzaam tot leven komen. Bijzondere vermelding verdient de Limetree Avenue, deze lindelaan is meer dan 3 kilometer lang!

fountains-abbey

©National Trust

Fountains Abbey and Studley Royal Water Garden: North Yorkshire, Engeland

Het land rondom de ruïne van de 12e-eeuwse Fountains Abbey schiet in het voorjaar vol kleur als duizenden wilde bloemen bloeien. Minstens zo spectaculair is de Studley Royal Water Garden die ernaast ligt. Met zijn zijn grote maanvormige vijvers en klassieke beeldhouwwerken is het ontwerp van John Aislabie een van de beste voorbeelden van een watertuin uit de Georgian periode. Zo goed zelfs dat Unesco Studley heeft uitgeroepen tot Werelderfgoed.

 

 

cornwall-england

©National Trust Images Andrew Butler

Glendurgan Garden: Cornwall, England

De 3 valleien van Cornwall’s Glendurgan Garden vormen samen een subtropisch paradijs van een tuin met magnolia’s, wilde bloemen en bosplanten. Hou je van een uitdaging? Het doolhof van laurierstruiken zet zelfs de meest ervaren spoorzoeker geregeld op het verkeerde been.

morden-hall-park

©National Trust Images Andrew Butler

Morden Hall Park: Londen

Met zijn gevarieerde landschappen en verstopte verhalen is Morden Hall Park met recht een groene oase in Londen te noemen. Een rivier kronkelt door een voormalig hertenpark en de velden en bomen geven je een echte rustplek in de drukke stad.

sheffield-park

©National Trust Images Nick Meers

Sheffield Park and Garden: East Sussex, Engeland

Deze informele landschapstuin is in de 18e eeuw aangelegd door architect Lancelot ‘Capability’ Brown. In de 20e eeuw heeft de eigenaar Arthur G. Soames de tuin verder geperfectioneerd. Het vroege voorjaar staat in het teken van krokussen en boshyacinthen en iets dichter bij de zomer bloeien de rhododendrons en azalea’s. De 4 meren in het midden van de tuin laten een mooi spiegelbeeld zien van de zorgvuldige compositie van bomen, heesters, watervallen en de lucht.

sizerg-castle

©National Trust Images Val Corbett

Sizergh Castle: Cumbria, Engeland

Een beetje verstopt, net buiten Kendal, ligt deze verbazingwekkende tuin waar enorm veel te ontdekken valt. In de lente zie je bloeiende tulpen op het hoogste terras, kersenbloesem in de Dutch Garden en felle kleuren in de rotstuin

wallington

©National Trust Images Matthew Antrobus

Wallington: Northumberland, Engeland

Ontdek Wallington, het geliefde huis van de eigenzinnige familie Trevelyan. De Trevelyans waren graag dicht bij de natuur end at zie je terug in hun tuin. Op het landgoed, aangelegd in de informele stijl, zie je alles door elkaar: grote gazons, bos, park en boerenland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.