Ontdek de onbekende eilanden vlakbij Athene

Bezoekers van Athene kunnen eenvoudig een citytrip naar de stad combineren met een bezoek aan een van de eilanden van de Argosaronische zee. In slechts een paar uur of minder kunnen reizigers genieten van een van de adembenemende Griekse eilanden!

hydra-photo-c-moustafellou

Vakantie op Hydra

Het eiland Hydra is een heerlijke plek om een vakantie door te brengen en prima geschikt als onderdeel van een rondreis. De hoofdstad van Hydra is de havenstad van Hydra en heeft ongeveer 2.000 vaste inwoners. Het is een prachtige stad waar strenge regels ervoor zorgen dat de stenen huizen alleen gerestaureerd mogen worden in de oorspronkelijke stijl en er geen vergunningen voor nieuwbouw worden gegeven. Al jaren is Hydra een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Het is heerlijk zwemmen in mooi helder water in verschillende baaien op Hydra zoals het kiezelstrand Avlaki en de Megalo Kamini met goede visrestaurants. Mikro Kamini is vanwege het ondiepe water, erg geschikt voor kleine kinderen

 

 

poros-photo-p-stolis

Vakantie op Poros  

Poros is ook een heerlijk eiland om vakantie te vieren. De meeste mensen wonen in de havenstad met dezelfde naam Poros. Het stadje is gebouwd op een heuvel en bestaat uit smalle straatjes met mooie witte huizen begroeid met bougainvilles. Er zijn, vooral in de haven, gezellige cafe’s en eethuisjes. Ten noordoosten van de stad, ligt het strand Neorlo. Dit strand ligt prachtig tussen de pijnbomen en is zeer populair bij de bezoekers van Poros. Een paar kilometer ten oosten van de stad ligt het dorpje Askeli aan een prachtig zandstrand. Hier kan men fijn zwemmen in helder water omringd door pijnbomen. De stranden zijn bereikbaar met eigen vervoer en in het zomerseizoen ook met bootjes vanaf de haven.

 spetses-panoramic

Vakantie op Spetses  

Bij aankomst in de haven merk je direct dat dit eiland “leeft”. Er zijn diverse terrasjes en winkels en overal zijn er veel mensen te vinden. Wat zeker de moeite waard is, is een wandeltocht, van ongeveer 25 minuten, richting de vuurtoren. U komt voorbij diverse kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleintjes. De aristocratische stijl van de huizen op Spetses bewijst dat de inwoners van het eiland welvarende mensen waren.

 

 

Vanuit de haven van Piraeus en Marina Zeas vertrekken veerboten naar de Argo-Saronische eilanden. Salamina is ook bereikbaar met de flying dolphins. Spetses en Poros zijn klein genoeg om met het openbare vervoer, per taxi of scooter te verkennen. Hydra is ideaal voor wandelaars en vaarliefhebbers.

Voor meer informatie over de Argo-Saronische eilanden kijk naar :

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.