Paasfeest in het Zuiderzeemuseum!

Kom tijdens het paasweekend (15 t/m 17 april) naar het Zuiderzeemuseum en ontdek de herkomst en betekenis van het paasfeest. Er is tijdens dit weekend van alles te doen en te beleven voor het hele gezin. De speciale paasroute voert je langs alle leuke plekken in het buitenmuseum. Zoek met elkaar paasvoorwerpen in de feestwinkel en ontdek het verhaal erachter, houd een voorjaarsschoonmaak in een woonhuis uit 1920 en ga met elkaar de strijd aan bij de paasspelen.


Na iedere activiteit ontvangt men een stempel op een paasroute-stempelkaart en na afloop krijgt iedereen als beloning een leuke verrassing. In het knutselatelier kunnen kinderen voor een bijdrage van €2,50 creatief aan de slag met het knutselen van een paascreatie. Het Zuiderzeemuseum is tijdens de paasdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het paasfeest is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht.

 

 

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker.

 

 

Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.