Een bijzondere ervaring: vier Pasen op de Griekse eilanden!

De meeste Nederlanders bezoeken Griekenland alleen tijdens de zomermaanden, maar Pasen biedt ook een geweldige kans om Griekenland te bezoeken, wegens alle kerkelijke activiteiten van de Paasviering en het heerlijke Griekse voorjaarszonnetje.

Paros_Naousa_photo N Kontos

De eilanden van Paros en Amorgos, zijn een van de mooiste eilanden van Cycladen, de bekende eilandgroep die centraal ligt aan Egeïsche zee. Deze eilanden staan bekend om hun typische spierwit gekalkte huisjes en mooie stranden. Het is een van de favoriete bestemmingen voor kenners van deze eilandgroep. Eilanden zoals Paros en Amorgos zijn ook zeer de moeite waard te bezoeken tijdens de Pasen, omdat ze een uitgebreide paasviering kennen en er veel activiteiten zijn voor toeristen.

Op het eiland Paros is een opvallende gebeurtenis die de moeite waard is voor bezoekers van het eiland. Op dit eiland zijn vele tradities bewaard gebleven. Pasen is het meest heilige feest in Griekenland. Tijden de paasweek kunt u verschillenden dorpen op Paros bezoeken en kunt u de lekkernijen proeven die dorpelingen klaar maken voor diegenen die aan  het vasten zijn.

griekenland-amorgos-katapola

 

 

In het dorp Prodromos mag de bezoeker traditionele Revithada (kikkererwten) zeker niet missen. Op eerste paasdag zijn er feesten overal op het eiland met veel eten en drinken en worden er dansen georganiseerd tot laat in de avond. Ook luiden overal kerkklokken en gaan mensen de straat op om elkaar het beste te wensen.

 

 

Amorgos

Amorgos is ook een bezoek waard, aangezien het eiland met Pasen verandert in een magische plek. De bezoeker kan genieten van de geur van salie en oregano die straten van de dorpen vult, wanneer de mensen langskomen op Goede Vrijdag en de geur zich verspreidt omdat mensen op de kruiden gaan staan. Als u door de smalle straten van Chora en Katapola wandelt, waar honderden vuurtjes branden in kleine vaten, zult u het gevoel van deelname aan een mystagogie hebben.

griekenland-amorgos

Het hoogtepunt van de paasviering is de zaterdagavond voor Pasen door duizenden verlichte kaarsjes, wat een fantastisch uitzicht geeft.  Na de zaterdag nachtmis, worden de tafels in Amorgos bedekt met allerlei traditionele lekkernijen die behoren op het eiland sinds onheuglijke tijden. Deze bijzondere ervaring is niet compleet met het opstandingsfeest en het paaszondag lam. U kunt zeker de ervaring van een lam dat geroosterd wordt aan het spit niet missen!

Pasen op Paros en Amorgos zijn werkelijk een fantastische belevenis om een keer mee te maken !

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.