De leukste tips voor het Paasweekend op Texel

Voor de leukste activiteiten in het Paasweekend moet je op Texel zijn. Pasen is van oudsher de start van het nieuwe seizoen, hét moment om op je paasbest tevoorschijn te komen uit de lange wintertijd. Op Texel is dit gebruik nog springlevend en vlak voor Pasen is dan ook traditioneel het moment waarop nieuwe activiteiten op het eiland feestelijk van start gaan. In 2017 zijn dat onder meer de brievenexpositie From Texel with Love en de tentoonstelling Welkom in Waddenstad in Ecomare.

Brieven van overzee

Tussen 1776 en 1780 schreef de jonge Texelse Aagje Luijtsen brieven aan haar geliefde man Harmanus Kikkert, die als VOC-stuurman jarenlang van huis was. In de tentoonstelling From Texel with Love kun je als bezoeker met behulp van een groot aanraakscherm door vijf van Aagjes brieven bladeren. Ze schrijft over het gemis, haar zorgen om geld en gezondheid, haar dagelijks leven en de geboorte en dood van hun zoontje Klaas. Op een tijdbalk is te zien waar Harmanus was toen zij deze brieven schreef en hij ze las.
Locatie: Oudheidkamer Texel, Kogerstraat 1, Den Burg.
Geopend: tot en met 31 oktober 2017 ma- vr 11.00-17.00 uur, za 14.00-16.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten, wel geopend op Goede Vrijdag 14 april.

 

LEES OOK DIT: Texel by air

 

Welkom in Waddenstad

In Ecomare start vlak voor Pasen de nieuwe tentoonstelling Welkom in Waddenstad. Deze expositie gaat over zeeonderzoek en is opgezet als een winkelstraatje. In elke winkel die je bezoekt, kruip je in de huid van een onderzoeker van de op Texel gevestigde kennisinstituten Koninklijk NIOZ en Wageningen Marine Research. Zo volg je het onderzoek naar zeehonden, zeevogels, zeewier, mossels en de wadbodem.
Locatie: Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog.
Geopend: dagelijks 9.30-17.00 uur.

 

 

Eerste Paasdag 16 april:

Paaseieren zoeken in het bos bij De Koog.
Rondrit met de Texelse Paardentram over het noordelijkste deel van Texel. (Ook op za.)

Tweede Paasdag 17 april:

Lammetjeswandeltocht
Excursies Door de zoute kreken van De Slufter en Vogelkolonies van De Geul. Boeken via Ecomare (Door de zoute kreken van De Slufter ook op za.)
Huifkartocht Jan Plezier: 3 uur door Nationaal Park Duinen van Texel, inclusief koffiestop met Texelse koek. (Ook op za.)

Hele Paasweekend 14-17 april:

Lammetjes knuffelen op Schapenboerderij Texel
De Wadwachters van Natuurmonumenten staan met hun mobiele Wadwachtershut op de ‘Vogelboulevard’ langs de Waddenzee tussen de natuurgebieden Utopia en De Schorren. Ze beantwoorden natuurvragen van bezoekers, die ook verrekijkers en telescopen mogen gebruiken.
Quilttentoonstelling met tientallen quilts van Texelse quilters.
Locatie: Cultuurhistorisch Museum Texel, Hogereind, De Waal
Geopend: deze tentoonstelling tot 30 april 2017, het museum is geopend tot en met de herfstvakantie, di-za 10.00-17.00 uur, zon- en feestdagen 13.30-17.00 uur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.