Bezoek de rockopera Jesus Christ Superstar op Texel

De complete uitvoering van de rockopera Jesus Christ Superstar op Texel is een belevenis die je nooit meer vergeet. Vijftien koorzangers/acteurs, negen solisten en een vijfkoppige band, allen van Texel, zijn bijna een jaar op professioneel niveau bezig geweest met dit aangrijpende muziekspektakel over liefde, macht en verraad. Vanaf 10 juni zijn er vijf voorstellingen op Texel. Het is nu mogelijk om kaarten te kopen via VVV Texel.

 

 

Voor initiatiefnemer Lucas Tijssen (52) gaat hiermee een langgekoesterde droom in vervulling. ,,Toen ik een jaar of achttien was, hoorde ik de muziek; ik was meteen verkocht. Prachtige melodieën en heel goede solisten. Het is natuurlijk ook een prachtig verhaal. Jaren geleden wilde ik de rockopera al uitvoeren. Maar het is heel veel groter geworden dan ik ooit had kunnen denken’’, aldus Tijssen, die zelf bassist is in de begeleidende band.

Muzikaal talent

Voor deze productie konden muzikaal leider Mathieu Vulto en regisseur Quinten van Katwijk een selectie maken uit het grote muzikale talent op Texel. Roos Bakker, die de rol van Jezus vertolkt, zingt al jaren bij bands. ‘Judas’ Daniëlle de Lussanet heeft lange tijd als cabaretière op de planken gestaan en zingt nu in haar eigen band Daan. Roland Bisschop (Maria) zingt in een koor en (jazz)bands. Ook de andere solisten en koorleden hebben veel zangervaring.

 

 

Intiem theater

De voorstelling duurt inclusief de pauze circa 135 minuten en is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De uitvoeringen vinden plaats in het intieme theater De Kiekendief op De Krim bij De Cocksdorp.
Speelschema:

  • Zaterdag 10 juni 20.30 uur (uitverkocht)
  • Zondag 11 juni 15.30 uur
  • Vrijdag 16 juni 20.30 uur
  • Zaterdag 17 juni 20.30 uur
  • Zondag 18 juni 15.30 uur

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.