Ryanair ontvangt 450ste Next-Generation 737-800-toestel van Boeing

Boeing leverde op 21 maart zijn 450e Next-Generation 737-800-toestel aan luchtvaartmaatschappij Ryanair. Deze belangrijke mijlpaal is bereikt in minder dan twintig jaar tijd; sinds 1999 heeft de Ierse budgetmaatschappij gemiddeld 25 737-800’s per jaar afgenomen.

“Ryanair is trots op het partnerschap met Boeing, en heeft al sinds 1994 alleen maar Boeing-toestellen in zijn vloot”, zegt Mick Hickey, Chief Operations Officer van Ryanair.

“Met onze huidige bestelling van 737-800’s en de 737 MAX 200 ‘Gamechanger’ groeit onze vloot tot 2024 naar 585 toestellen. Dat stelt ons in staat om jaarlijks zo’n 200 miljoen passagiers te verwelkomen, en Europa’s grootste, groenste en schoonste luchtvaartmaatschappij te blijven.”

Naast ruim tachtig openstaande orders voor Next-Generation 737-800’s, is Ryanair ook de launch customer van de 737 MAX 200. Hiervan heeft de luchtvaartmaatschappij er honderd in bestelling. De 737 MAX 200 biedt ruimte aan maximaal 200 stoelen, waardoor maatschappijen niet alleen hun omzet kunnen verhogen, maar daarnaast ook hun brandstofverbruik met maximaal twintig procent verlagen ten opzichte van de meest efficiënte vliegtuigen met één gangpad die momenteel in gebruik zijn.

 

 

“Ryanair geeft continu blijk van de uitstekende economische, betrouwbaarheids- en veiligheidsmogelijkheden van de Next-Generation 737-800, en heeft dit toestel ingezet als basis om een van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen te worden”, zegt Monty Oliver, vicepresident European Sales van Boeing Commercial Airplanes. “Het leveren van het 450e 737-800-toestel is echt een mijlpaal in onze gedeelde geschiedenis, en we kijken ernaar uit om Ryanair ook tijdens de volgende fase van zijn reis te ondersteunen met de introductie van de 737 MAX 200.”

 

 

Ryanair heeft het afgelopen jaar 119 miljoen passagiers vervoerd, met 1.800 dagelijkse vluchten naar meer dan tweehonderd bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij uit Dublin, Ierland, is de grootste afnemer van 737-800-toestellen ter wereld, en de grootste Boeing-gebruiker in Europa.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.