Bekijk de verlanglijst met speciale bestemmingen van ervaren reiziger Tom Waes

In het derde seizoen van Reizen Waes trekt Tom Waes opnieuw naar plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen. Tom is een ervaren reiziger, maar toch staan er nog heel wat speciale bestemmingen op zijn verlanglijst.

Tom Waes in Haïti

Tom Waes in Haïti

Aflevering 7: Haïti

In 2010 was Haïti wereldnieuws. Een aardbeving verwoestte de hoofdstad Port-au-Prince en eiste meer dan 200.000 levens. Nu bezoekt Tom Waes het straatarme Haïti. Hoe gaat het inmiddels met het land?

 

 

Tom Waes landt in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, waar het leven na de aardbeving zo goed als mogelijk weer is opgepakt. Het historisch centrum is er heropgebouwd, met uitzondering van de ingestorte kathedraal. Ter ere van de vele Haïtianen die daar toen zijn overleden, blijft de verwoeste kathedraal onaangetast. Ook een bezoekje aan de sloppenwijk Bel Air, waar de gevolgen van de aardbeving nog steeds te zien en te voelen zijn, laat Tom daarbij niet onberoerd. En in Pétionville wordt hij geconfronteerd met het sterke verschil tussen rijk en arm in het land.

 

 

De Vlaamse avonturier reist ook Haïti in, onder andere naar kuststad Cap Haïtien en het Citadelle Laferrière – een gigantisch fort dat symbool staat voor de onafhankelijkheid van het land en volgens Toms reisgids het achtste wereldwonder: ‘In China hebben ze de muur, in Egypte de piramides, in Frankrijk de Eiffeltoren. En wij hebben de citadel.’

De reisverhalen in het nieuwe seizoen van Reizen Waes zijn wekelijks te zien bij de VPRO op NPO3 en na afloop terug te zien op vpro.nl/reizenwaes.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.