Top dj’s uit Londen, Berlijn en New York geven acte de présence tijdens het Sounds of the Sahara festival in Tunesië.

Van 24 tot en met 26 maart 2017 geven 22 top dj’s uit Londen, Berlijn en New York en Tunesië acte de présence tijdens het Sounds of the Sahara festival in de Tunesische oasestad Tozeur. Dat belooft drie dagen lang een sprankelende line-up vol verrassingen, een te gekke sfeer en elektronische muziek met een bite en de Sahara als natuurlijke setting.

Electronic en dance in de Sahara

Het festival, dat voor de tweede keer wordt georganiseerd, toont de energie en de veerkracht van Tunesië tegen het decor van de honderdduizenden dadelpalmbomen van Tozeur. Verdeeld over drie dagen staan 21 concerten geprogrammeerd. Onder meer dj en filmmuziekmaker Tobi Neumann uit Berlijn, Londen-based dj en producer Archie Hamilton, de Duitse housekunstenaar Robert Dietz en de Tunesische dj en producer Medhi Maghraoui, die ook optrad bij het Amsterdam Dance Event, staan in de line-up. Het elektronische muziekfestival neemt je mee op reis langs de geluiden, geuren en de schoonheid van Tunesië. De optredens zijn verdeeld over drie locaties: Hotel Palmeraie Tozeur, Hotel Ras El Ain Chak-Wak en de oase van Tozeur (Smaîra).

 

 

Oasestad Tozeur

Tozeur is een oase en stad met een kleine 35.000 inwoners, in centraal Tunesië. In de Oudheid eens een belangrijke buitenpost voor de Romeinen, nu beroemd om z’n ongeëvenaarde landschappen, ontelbare dadelpalmbomen en dadels. De stad kent zo’n 200 waterbronnen aan de rand van de woestijn die zorgen voor een bloeiende dadelproductie.

 

 

In de stad zelf is de Medina (oude stad) met historische gebouwen en pleinen een must-visit. Net buiten de stad staan de surrealistische overblijfselen van de filmset van Star Wars, die van de planeet Tatooine. Tozeur is in 7 tot 8 uur te bereiken per trein, bus of taxi vanuit Tunis en heeft ook een eigen vliegveld. Het wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis om per kameel de woestijn te verkennen.

Sounds of the Sahara 2018 bij Chott el-Djerid

Vorig jaar maakte het Sounds of the Sahara festival een voorzichtige entree in de dance, electronic en housescene. Dit jaar pakt de organisatie groter uit en worden meer bezoekers uit Europese landen verwacht omdat Tunesië weer op de toeristische kaart staat. De vernieuwde energie van 2017 heeft ertoe geleid dat de organisatoren al bezig zijn met de editie van 2018 die vooralsnog gepland staat in de omgeving van het gigantische zoutmeer in Tunesië, Chott el-Djerid.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.