Ontdek Taiwan in Vogelvlucht

Taiwan is een authentiek land met een breed aanbod van ambacht, natuur en persoonlijke stijl. Een voorbeeld van een stad die deze combinatie goed weet waar te maken is de hoofdstad. Taipei is namelijk uitgeroepen tot ‘Design Capital of the year 2016’.

De holistische aanpak van design heeft de stad deze prijs opgeleverd. Overal in de stad is groen geïmplementeerd, en er zijn natuurparken en fietspaden langs de rivierbeddingen aangelegd. De stad staat bekend om haar hippe night markets met streetfood, een levendige art-scene en de inspirerende mix tussen oud en nieuw. Zo wisselen enorme shopping malls Indie brand winkeltjes af, en liggen traditionele theehuizen pal naast de hippere koffiebarretjes. Aanraders zijn een bezoek aan de Shilin of de Keelung Night Market, het beklimmen van de Elephant Mountain of het bezoeken van een van de vele tempels die de stad rijk is.

 

 

Taipei is uitstekend geschikt als stopover naar Azië en Australië. De faciliteiten op Taoyuan Airport (int. Airport Taipei) zijn bijzonder uitgebreid, en rechtstreekse vluchten zijn beschikbaar naar Australië, Bali, Filipijnen, Indonesië, Japan, Korea of Nieuw Zeeland.

 

 

Door de bereisbare afstanden op het eiland kun je in minder dan twee weken heel Taiwan verkennen. Of je nou rijdt, fietst of per trein reist, de meest voor de hand liggende route is een rondje om het eiland. Hoge bergketens bemoeilijken de reis door centraal Taiwan. Aan de westkust woont 90% van de bevolking, daar heerst drukte en liggen de meeste bedrijven. De oostkust is verlaten, ideaal om de mooie stranden en surfspots als Donghe en Dulan te verkennen. Het prachtige uitzicht van de Pacific enerzijds en de massieve gebergten zijn onvergetelijk.

Taiwan staat bekend om haar veiligheid en diversiteit. De bevolking is bijzonder vriendelijk en makkelijk om mee in contact te komen, waardoor eenieder toegang krijgt tot de bijzondere Taiwanese cultuur. Veel te beleven dus, en voor ervaren reizigers een verrassende Aziatische bestemming vol contrasten.

Met China Airlines vlieg je non-stop van Amsterdam naar Taipei. Vanaf het begin van dit jaar wordt vier maal per week met de nieuwe Airbus A350 gevlogen, op de andere dagen via een code-share agreement met Skyteam Partner KLM. De A350 is ontworpen om de passagiers zo uitgerust mogelijk op de plek van bestemming te krijgen, door focus op luchtcirculatie, gereduceerd geluid van de motoren, panoramische ramen en led-verlichting die de zonsopgang simuleert.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.