Made in Europe aflevering 6: Verlangen

In de achtdelige VPRO-reisserie Made in Europe ontrafelt schrijver Dimitri Verhulst de Europese identiteit. De zesde aflevering met als thema ‘Verlangen’ wordt op 19 maart uitgezonden om 20.15 uur op NPO2.

 

 

Verlangen

Dimitri Verhulst onderzoekt de meest uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. In Lissabon verdiept Dimitri zich in de melancholie achter het door Portugezen gekoesterde begrip ‘saudade’, dat schuilgaat achter de fadomuziek die je er nog altijd op iedere straathoek in kunt horen. Hij toont het verlangen naar verre oorden, de ongebreidelde reislust die lang gepaard ging met een Baedeker-reisgids in de tas, of in het dashboardkastje. De aflevering gaat ook over het verlangen om je identiteit uit te dragen, bijvoorbeeld door een bepaald automerk te rijden, zoals de Citroen DS. En over het verlangen naar groots en meeslepend leven, zoals gevat in de cultklassieker ‘Die Leiden des Jungen Werthers’ van J.W. von Goethe.

 

 

Made in Europe online

VPRO en Canvas trekken online samen op om met de reisserie Made in Europe het publiek te stimuleren niet alleen in gesprek, maar ook actief aan de slag te laten gaan met eigen culturele passies. Hiervoor worden vpro.nl/madeineurope en facebook.com/vpromadeineurope ingericht. Aanvullende programma- en afleveringsinformatie is voorafgaand en na afloop van de uitzendingen te vinden op de site. De hashtag voor social media is #madeineurope.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.