Restaurant Gaggan in Thailand voor de 3e keer beste restaurant in Azië

Tijdens de jaarlijkse, culinaire Asia’s 50 Best Restaurants verkiezingen zijn de 50 beste restaurants in Azië bekendgemaakt. Hiervan zijn er maar liefst 9 gevestigd in Bangkok. Deze prijzen zijn eind februari bekend gemaakt in het W hotel in Bangkok. Het restaurant Gaggan is voor de derde keer verkozen tot het beste restaurant in Azië.

Gaggan voor derde keer op rij het beste restaurant in Azië

Het Indiase moleculaire restaurant Gaggan is ook dit jaar weer het beste restaurant, niet alleen van Thailand, maar van heel Azië. De continue ontwikkelingen en het creatief omgaan met ingrediënten door ze keer op keer op een andere manier te presenteren heeft het restaurant populair gemaakt. Eigenaar en chef Gaggan Anand werd eerder al erkent in El Bulli waar hij onderdeel was van het research team en heeft deze creativiteit voortgezet in zijn eigen restaurant.

 

 

Maar liefst 9 restaurants in de top 50 lijst gevestigd in Bangkok

Naast Gaggan heeft Bangkok zich goed op de kaart gezet met acht andere restaurants; Nahm (5), Suhring (13), Bo.lan (19), Issaya Siamese Club (21), Eat Me (31), The Dining Room (36), Le Du (37) en L’Atelier de Joel Robuchon (40). Van de 9 zijn er 4 nieuwkomers dit jaar. De Thaise keuken is altijd al een geliefd onderdeel van de cultuur, maar vergeleken met vorig jaar is het aantal high-end restaurants in de top 50 verdubbeld.

Restaurant Nahm

Vorig jaar stond restaurant Nahm nog op de 8e plaats, dit jaar gestegen naar nummer 5 in de lijst van top 50 beste restaurants in Azië. Restaurant Nahm staat bekend om de vernieuwende en bijzondere Thaise combinaties.

Aandacht voor duurzaamheid bij restaurant Bo.lan

Het restaurant Bo.lan geeft extra aandacht aan duurzaamheid doordat ze het eerste zero-waste restaurant in Bangkok zijn. Bo.lan gebruikt eigen-verbouwde groentes waarvan ze hun gerechten maken. De menukaart wisselt afhankelijk van de beschikbare, lokale producten. Het restaurant maakt gebruik van een recycle systeem voor organisch restafval en het zuiveren van grijs water. Het restaurant staat op nummer 19 in de lijst.

 

 

Eat Me

Invloeden van landen wereldwijd komen samen in de keuken van restaurant Eat Me in Phuket. Het interieur is een combinatie van gezellig en modern. Het moderne komt ook terug in continue afwisseling van exposities van lokale kunstenaars.

Issaya Siamese Club

Authentieke, Thaise cultuur is terug te zien bij het restaurant Issaya Siamese Club waar de ingrediënten zelf verbouwd worden. Dit wordt ook doorgezet in het kleurrijke interieur.

Vier nieuwkomers in de top 50

Dit jaar zijn er 4 nieuwe restaurants in Bangkok binnengekomen in de top 50. L’Atelier de Joel Robuchon is een Frans haute cuisine restaurant gevestigd met een open keuken en een kleine buitenplaats. De gerechten bestaan uit een combinatie van Franse technieken en lokale producten. Creativiteit komt terug bij The Dining Room waar het diner begint met een boodschap van de chef waarin hij gasten uitdaagt “de smaken te ervaren met alle zintuigen”. Daarnaast hebben de gerechten uiteenlopende, creatieve namen gekregen, zoals een Turks recept genaamd “back to my Origins” wat wordt teruggekoppeld aan de Turkse eigenaar, Fatih Tutak. Restaurant Gaggan inspireert met culinaire creaties ook buiten de Aziatische grenzen, namelijk het partner restaurant Suhring. Dit jaar opende de Duitse eigenaren voor het eerst het restaurant Suhring in Bangkok waar ze op de 13e plaats binnenkwamen. De jonge chef van Le Du is van Thaise bodem en heeft ervaring opgedaan in sterren restaurants en heeft nu moderne technieken gecombineerd met Aziatische aspecten in restaurant Le Du.

Over The World’s 50 Best Restaurants

In 2013 is The World’s 50 Best Restaurants gestart en jaarlijks wordt een overzicht van de top 50 beste restaurants opgesteld naar aanleiding van ervaringen van internationale experts. Asia’s 50 Best Restaurants Academy is een regionale spin-off en stelde de lijst dit jaar voor de 5e keer samen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.