Ontdek verrassend Bydgoszcz in Polen

Tussen Groot-Polen en Pommeren ligt Kujawsko-Pomorskie met als hoofdplaats Bydgoszcz. De stad is gegroeid op de oevers van de Brda, wat het ingenieus systeem van sluizen en kanalen verklaart, naast het middeleeuws stratenplan. De stad vormt een agglomeratie met het 30 km oostelijker gelegen Torun.

 

 

Het Kanaal van Bydgoszcz verbindt de rivier Brda met de Notec. Het sluizensysteem dat daarvoor ontwikkeld werd in de 18de eeuw is een serieus staaltje van techniek en komt dan ook in aanmerking als UNESCO-wereld erfgoed. In het water van de rivier Brda weerspiegelen de eeuwenoude graanschuren van hout en baksteen. De 19e eeuwse brug over de rivier behoort tot de avant-garde architectuur en de bouwvakkundige constructie is tot op de dag van vandaag en icoon van de stad.

De Opera Nova is gebouwd in de beginjaren van de 21e eeuw en staat bekend als een van de meest veelzijdige concertgebouwen van Polen. Opera Nova is beroemd om haar gedurfde artiestieke werken en producties van wereldklasse.

 

 

In het oude stadscentrum staat ook de parochiekerk in gotische stijl, waar later het miraculeus paneel in is ondergebracht van de Heilige Maagd met de Roos.Bydgoszcz heeft ook een bijzonder museum waar de handen vuil mogen worden gemaakt om vervolgens weer te wassen: Het Europese Museum van de Geschiedenis van Zeep en Vuil.

Tot de belangrijkste jaarlijkse evenementen behoren:

het muziekfestival
het musicologisch congres Musica Antiqua Europae Orientalis
de prestigieuse snelheidsrace FIM Speedway Grand Prix
de internationale film felstival CAMERIMAGE

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.