Fred ontdekt de beeldschone Caribische kust van Colombia

De bruisende historische stad Cartagena in Colombia is een plek die iedere reiziger moet ervaren. Dompel onder in de 16e-eeuwse en geheel gerestaureerde ommuurde stad met talloze cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. Bezoek de stranden en de tropische eilandjes en geniet van de sfeer. Fred plakte er nog een weekje aan vast om de Caribische kust te ontdekken met een huurauto en de handige busverbindingen.

Cafe Minca

Cafe Minca

Vier uurtjes rijden

Vanuit Cartagena rijd je in 4 uurtjes naar Santa Marta, de oudste koloniale stad van dit werelddeel. Vooral in de avond is de oude stad leuk om te ervaren. Lekker eten doe je bij Lulo en Ouzo. Neem een tafel op het terras en je krijgt de vibes van de straat en de lokale sfeer er gratis bij.

Santa Marta

Santa Marta

 

ZIE OOK: Cartagena; van backpack tot boutique hotels

 

Santa Marta vanaf het water

Santa Marta vanaf het water

 

 

Een uurtje verder dan Santa Marta ligt Tayrona National Park, volgens velen het mooiste gebied van Colombia met absoluut de mooiste standen. Beeldschone natuur met rivieren, bossen en ruige kusten. Het is wellicht het allermooiste plekje van Colombia, maar daardoor ook vaak door talloze toeristen bezocht. Daarom kan het hier best druk worden.

Tayrona

Tayrona

Ook een uurtje rijden van Santa Marta ligt het bergdorpje Minca op een hoogte van 660 meter. Hier verblijven veel bezoekers in de talloze hostels. Mocht je het hogerop willen zoeken en meer comfort wensen, boek dan een kamer gebouwd in de bomen bij hotel Ecohab. Minca biedt veel mogelijkheden voor de actievelingen: mountainbiken, hiken, vogels spotten, dompelen in de rivier en afkoelen in de watervallen van Pozo Azul. Ook zijn de koffieplantages populaire plekken om te bezoeken, bijvoorbeeld Victoria Coffee Farm. Even bijkomen van al die avonturen doe je bij Café Minca.

Minca Ecohab

Minca Ecohab


Op een half uur rijden vanaf Tayrona vind je Palomino, een door hippies en backpackers omgetoverd vissersdorpje met hostels, casa’s en eco lodges. De relaxte sfeer hangt hier overal en je gaat er moeiteloos in mee. De brede witte zandstranden maken het plaatje compleet. De zee is behoorlijk ruw, wat voor sommige surfers geen belemmering lijkt te zijn. Zwemmen wordt meestal afgeraden en wanneer de rode vlag hangt is het zelfs verboden.

Palomino

Palomino

Palomino

Palomino

Eindig je road trip weer in Cartagena voor je laatste nachtjes onderdompelen in deze zeldzame sfeer. KLM brengt je rechtstreeks terug naar Schiphol.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.