Tips voor tijdens het wachten op het vliegveld

Zo, netjes op tijd op het vliegveld aangekomen. 3 uur van tevoren zoals het hoort. Bij het inchecken van de koffers verloopt alles lekker vlug en ook de douane ben je zo door. Op naar… Nee helaas, nog héél even. Nu komt één van de saaiste stukken van je reis: het wachten tot je mag boarden. Niks aan de hand, met de volgende tips heb jij een top begin van je vakantie!

Vliegtuigen spotten

Voor veel mensen is het zelfs hun hobby, dus dan moet het toch best leuk zijn? Bijna elk vliegveld heeft wel een terras waar je lekker kunt zitten en kunt genieten van alle grote joekels die de lucht in gaan. Op Schiphol heb je bijvoorbeeld het Panoramaterras. Ben je benieuwd waar de vliegtuigen heengaan of wat de landende vliegtuigen hebben afgelegd? Met apps zoals ‘Planes Live’ zie je precies welke bestemmingen de vliegtuigen hebben of waar ze vandaan komen. Neem voor de optimale kijkerservaring ook nog je verrekijker mee!

 

 

Wi-Fi

Good old Wi-Fi. Tegenwoordig hebben (bijna) alle vliegvelden een gratis Wi-Fi mogelijkheid. Natuurlijk kun je lekker Facebooken op je smartphone, maar je kunt ook je smartphone in een Lenovo K5 hoesje met standaard zetten en je favoriete Netflix serie aanzetten. Download van tevoren een paar leuke films en series en je kunt even vooruit! Ook als je op een klein vliegveldje in het buitenland zit – zonder Wi-Fi – kun je met een goede voorbereiding lekker Netflixen.

 

 

Reizen met kinderen

Wanneer je reist met kinderen is alles iets minder relaxt. Een goede voorbereiding om je kinderen te vermaken is daarom vereist. Zorg dat je kinderen een eigen rugtasje mee hebben met hierin hun lievelingsknuffel, een spelletje, kleurtjes of ander vermaak. Zelf vinden ze het stoer om hun eigen handbagage mee te hebben en jij loopt niet continu met een halve speeltuin te zeulen. Natuurlijk kun je ze ook altijd een spelletje laten spelen op je smartphone, hoewel deze dan natuurlijk wel snel leeg gaat. Gelukkig bestaan er telefoonhoesjes met een ingebouwde powerbank, scheelt weer ruimte in de hangbagage! En voor in het vliegtuig: vraag één van de stewardessen eens of de kids een kijkje in de cockpit mogen nemen, dit is (bijna) altijd mogelijk. Met het kletsen over al die knopjes die ze hebben gezien, zijn ze de halve vliegreis zoet!

Heb je een baby’tje mee onderweg?

Op Schiphol is er tussen de E- en F-pier op de Holland Boulevard een Baby Care Lounge. Hier is het lekker rustig, zodat je je kleintje lekker kunt laten slapen, zonder al de drukte van het vliegveld eromheen. Ook rustig even voeden of lekker in bad is hier mogelijk. Zo stappen jij en je baby relaxt en uitgerust het vliegtuig in en zal de reis alleen maar meevallen!

Ouderwetse spelletjes

Een elektronica-vrije vakantie of gewoon zin om gezellig samen iets te doen? Speel ouderwetse spelletjes! Ik zie ik zie wat jij niet ziet, een klassieker die altijd vermakelijk blijft. Ook een potje Wie is het? of Slangen (het volgende woord moet beginnen met de laatste letter van het vorige woord) doet het altijd goed. Wil je echt even lachen? De app half-a- minute (vergelijkbaar met het bekende 30 seconds) is altijd goed voor hilarische taferelen. Omschrijf binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 woorden op het scherm, zonder een deel van het woord te noemen. Door de tijdsstress ligt Berlijn opeens in Italië, is Steve Jobs die man die de gloeilamp uitvond en is Waylon ineens de leadzanger van BLØF. Je hebt voor dit spel 4 mensen nodig. Dus ben je met z’n tweeën? Vraag dan gewoon wat andere mensen die eruit zien alsof ze zich vervelen om mee te doen. Zorg wel voor een goed beschermend Motorola Moto E3 hoesje, want het kan er in het heetst van de strijd heftig aan toe gaan…

Souvenir battle

Weet je echt niet meer wat je moet doen? Ga dan samen met je reisgeno(o)t(en) de ultieme souvenir battle aan. Het vliegveld staat altijd vol met allerlei prullaria. Neem allebei €5, spreek een tijd af en ga apart van elkaar op pad om het meest foute souvenir te kopen. De winnaar die binnen de tijd terug komt met allerfoutste souvenir mag kiezen: of hij mag alle souvenirs zelf houden, of hij gunt ze allemaal aan één van de andere reisgenoten… Goede reis!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.