Meerderheid van de Nederlanders kiest deze zomer voor een strandvakantie

Uit onderzoek van de onafhankelijke reiszoekmachine momondo.nl blijkt dat 91% van de Nederlanders van plan is om in de zomer van 2017 op vakantie te gaan. bijna 40% is van plan om deze vakantie aan het strand door te brengen. Slechts 9% zegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan en de vrije dagen thuis door te brengen.

Praia da Barra, in Barra da Tijuca, Rio de Janeiro, on Tuesday, Dec. 9, 2014.

Of je nou kiest voor Spanje, Griekenland of Italië, zon, zee en strand blijken voor zowel mannen als vrouwen de perfecte combinatie om er even tussenuit te knijpen voor een heerlijk, ontspannen vakantie. Maar Nederlanders vinden ontspanning niet enkel op het strand, een groot deel brengt de vakantie ook graag door in de stad. Met 32% zijn stedentrips, voor zowel jong als oud, ook razend populair. Opvallend is dat skivakanties voornamelijk in trek zijn bij mannen tussen de 18-22 jaar. Bijna een op de vier geeft aan op wintersport te gaan. Met 5% is interrailen de minst populaire vakantie uit de test.

 

 

Ik ga op vakantie en…

Wie neem ik mee? 60% van de Nederlanders trekt er het liefst met zijn/haar partner op uit. Met name vrouwen geven hier de voorkeur aan: 65%, tegenover 56% van de mannen. Vooral in de leeftijdscategorie 36-55 jaar wordt hier erg veel waarde aan gehecht. Men viert ook graag vakantie met zijn/haar kinderen en/of vrienden. Schoonouders zijn nog steeds niet populair, slechts 3% geeft aan graag met de ouders van zijn/haar partner op stap te gaan.

 

 

Gemiddeld wordt verwacht dat er komende zomervakantie tussen de €1001- €2000 zal worden uitgegeven. 3% van de respondenten geeft aan meer dan €10.000 te besteden aan de vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders spaart om op vakantie te gaan. Ook spaart een flink aantal Nederlanders samen met vrienden of familie in een vakantiepotje om op reis te gaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.