20.000 Nederlanders ervaren complete winterpret in het Oostenrijks skigebied Ski Juwel

De naam zegt al genoeg: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een juweel van een skigebied en trekt ieder jaar 180.000 wintersporters, waarvan 20.000 Nederlanders en 5000 Belgen. Maar dat het Tiroler wintersportgebied ook voor niet-skiërs en –snowboarders zeker de moeite waard is, blijkt uit het aanbod ‘off-piste’ activiteiten.

Alpbach in de winter

Alpbach in de winter

De afgelopen jaren heeft het verkeersbureau geïnvesteerd in winters vermaak buiten de piste om een zo compleet mogelijke winterbeleving aan te kunnen bieden. Met de gratis Alpbachtal Seenland Card of de Wildschönau Card kan men in de respectievelijke valleien gebruik maken van tal van – gratis – activiteiten waaronder (fakkel)winterwandeltochten, rodelbanen, sneeuwschoenwandelingen, tochten met de paardenslee en tobogganing. Bijzonder is een rit met de pistebully, wat ook voor niet-skiërs een ervaring is om nooit te vergeten. Op www.skijuwel.com staat uitgebreide toeristische informatie. De reistijd met de auto bedraagt zo’n 9 uur over 900 kilometer. Ski Juwel is in het Nederlands te volgen op Facebook, Twitter en Pinterest.

Gratis activiteiten

Iedereen die in respectievelijk het Alpbachtal of in Wildschönau overnacht, ontvangt bij aankomst bij de accommodatie de gratis toeristenpas van de regio. Onder andere winterwandelingen zijn hier erg populair en men kan dan ook mooie uitgestippelde routes volgen, variërend van 2,2 tot 10,5 kilometer.

 

 

Onder leiding van gecertificeerde gidsen kan men in dit wintersportgebied de mooiste sneeuwschoenwandelingen maken, al dan niet onder de romantische verlichting van een fakkel. Op www.wildschoenau.com en www.alpbachtal.at staat aanvullende informatie over de verschillende routes.

 

 

Sleeën, rodelen, tobogganing … roetsjen van de berg is een populair tijdverdrijf bij jong en oud en kan eveneens gratis met de toeristenpas. In het Alpbachtal vind je zeven rodelbanen waarvan die op de Reither Kogel met 6 km de langste is. ’s Avonds kan er bij Bischoferalm, Münster en Brandenberg op verlichte banen gerodeld worden. De rodelbanen op de Schatzberg en Lanerköpfl in Wildschönau zijn beide meer dan 5 km lang. Met een speciale haak aan de skilift kun je iedere woensdag en donderdagavond vanaf 19.30 uur ook op een speciale lichtgewicht tube naar boven getrokken worden om vervolgens over de piste van Roggenboden naar beneden te sjezen. Een toeslag is hier van toepassing.

Rodelen. Foto: Alpbachtal Seenland

Rodelen. Foto: Alpbachtal Seenland

Winterwonderland

De witte sneeuwdeken maakt van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een romantische bestemming. Zeker wanneer men een idyllische tocht met de paardenslee maakt. In het dal van Wildschönau kunnen verschillende tochten gemaakt worden.

Romantisch met de paardenslee in Wildschönau

Romantisch met de paardenslee in Wildschönau

Avontuur van een heel ander kaliber is de rit met de pistebully die men op de Reither Kogel in het Alpbachtal kan maken. Tot half maart kan men iedere maandag, woensdag en donderdag mee als copiloot met de Caterpillar. Tochten duren 60 minuten en tickets à €40 vanaf 16 jaar dienen vooraf gereserveerd te worden. Kinderen kunnen onder begeleiding van een volwassene mee voor €10.

Charmante alpendorpjes

Ski Juwel grossiert in charmante dorpjes. Zo staat Alpbach al sinds de jaren ’80 bekend als het mooiste dorpje van Oostenrijk, iets waar de inwoners erg trots op zijn. Het ligt op 1000 meter hoogte op een zonnig plateau met de Kitzbüheler Alpen op de achtergrond.

In Rattenberg – met slechts 400 inwoners de kleinste stad van Oostenrijk – wordt het straatbeeld bepaald door het 10e-eeuws kasteel, gekleurde huisjes en een middeleeuwse flair. Bij Glasbläserei Kisslinger ervaart men hoe het stadje de bijnaam ‘glazen stad’ kreeg.

Thierbach is het kleinste en charmantste dorpje van het gebied. Met slechts één kerk, één winkeltje en een school met 18 leerlingen is het geen verrassing dat hier twee keer zoveel koeien als mensen wonen. Het is hier haast een niemandsland en daardoor de perfecte plek om tot rust te komen.

De eyecatcher van Oberau is de 250 jaar oude Barokke kerk met op de achtergrond de Schatzberg. Wandel vanuit het dorpje de Sint Franciscusroute dat gesierd wordt door negen sculpturen.

Culinair en ontspannen genieten

In Ski Juwel in Tirol ben je niet veroordeeld tot louter ‘bratwurst und schnitzel’. Bij het traditionele Sigwart’s Tiroler Weinstube in Brixlegg – bekroond met twee chefsmutsen van Gault Millau – dineert men met seizoens- en regionale producten. Het restaurant heeft met 300 wijnen op de kaart een uitgebreid assortiment. In stijl op de berg aanschuiven voor een goede maaltijd kan onder andere bij Gipföhit op de Schatzberg met uitzicht over de vallei en waar de Wildschönauer Brezensuppe de lokale specialiteit is. Krautinger is de lokale schnaps die je eens geprobeerd moet hebben als je in dit wintersportgebied bent.

Proef de heerlijke lokale Brezensuppe

Proef de heerlijke lokale Brezensuppe

 

 

Na een intensieve dag in de sneeuw bijkomen en de spieren rust gunnen kan bij veel hotels in het skigebied. Onder andere Hotel Alpbacherhof en Böglerhof bieden een variatie aan wellnessfaciliteiten in het Alpbachtal. In Wildschönau bieden Hotel Wastlhof en Apparthotel Talhof eveneens verschillende spamogelijkheden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.