Pre-Inca piramide ontdekt in Peru

Interessant nieuws voor liefhebbers van archeologie en geschiedenis. Archeologen en studenten van de Peruaanse Universiteiten Federico Villareal en Santiago Antúnez de Mayolo de Huaraz hebben een pre-Inca piramide ontdekt in Centraal Peru. Zij stuitten op de schat in de provincie Recuay, 285 kilometer ten noorden van Lima, in het hart van Callejón de Huaylas. De onderzoekers hebben te maken met een piramidestructuur bekend als ‘Ushnu’. De vondst van de Ushnu bewijst dat de invloed van de Inca’s in Peru groter is geweest dan gedacht.

Archeologen zijn al langere tijd bezig met opgravingen in Callejón de Huaylas, maar door de dichte begroeiing is de Ushnu nooit eerder opgemerkt. Voor degenen die iets minder archeologisch onderlegd zijn: Ushnu’s zijn piramidevormige bouwwerken en speelden een grote rol tijdens vergaderingen en belangrijke ceremonies van de Tawantinsuyo (Inca-rijk). Ushnu’s waren met name in provinciale hoofdsteden te vinden. Mede hierom denken lokale onderzoekers dat de ontdekte piramide diende als centrum van een provinciale hoofdstad.

 

 

Inca invloed

Het gebied van de piramide beslaat 150 hectare en bestaat onder andere uit een irrigatienetwerk, agrarische terrassen, een voedselopslagplaats, begraafplaatsen en zelfs straten en wegen. Een complete stad dus. Ook is duidelijk geworden dat de Ushnu werd gebruikt voor astrologische observaties. De vondst is hét bewijs dat de Inca’s ook in dit gebied grote invloed hebben gehad. Verdere opgravingen en onderzoek moet meer duidelijkheid brengen. De provincie van Recuay heeft bekend gemaakt van plan te zijn om de piramide in de toekomst open te stellen voor het publiek. Wil jij niet wachten tot de opening van het museum? Breng dan een bezoek aan soortgelijke Ushnu’s: Huánuco Pampa in de regio Huánuco en de Ushnu in Vilcashuaman. Vergeet niet om voordat je de provincie Recuay verlaat, een bezoek te brengen aan Huaraz. Deze stad ligt op 40 minuten rijden ten noorden van Recuay en is de perfecte uitvalsbasis voor een dagtrip naar de archeologische site Chavín Huántar. Voor de wandelaars onder ons is Nationaal Park Huascarán een absolute aanrader.

DOCUMENTACION FOTOGRAFICA ABANCAY PERU

 

 

Het eerste waar aan gedacht wordt bij Inca-rijk is Machu Picchu, ze zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch was het Inca-rijk meer dan Machu Picchu. Het is namelijk één van de bekendste beschavingen ter wereld. Hoe dat kan? Doordat ze in nog geen honderd jaar tijd een oppervlakte bijna gelijk aan het Romeinse Rijk veroverden. Daarnaast zetten ze een wegennetwerk neer waar we vandaag de dag maar al te graag overheen wandelen, de Inca Trail. De Inca-cultuur is ontstaan in de 13e eeuw rond hun hoofdstad Cuzco en groeide door tot in het Andesgebied. De ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus leidde uiteindelijk tot de val van het rijk. Tot op de dag van vandaag worden er bouwwerken en sporen uit de periode van het Inca-rijk gevonden in Peru.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.