Las Vegas breekt toerismerecord in 2016

Een record voor Las Vegas! Voor het derde jaar op rij is het aantal bezoekers aan Las Vegas gestegen. De entertainment hoofdstad van de wereld heeft in 2016 maar liefst 42,9 miljoen bezoekers ontvangen, en overtreft daarmee het recordaantal van 42,3 miljoen bezoekers in 2015. Ook het aantal bezoekers van congressen en beurzen zoals technologiebeurs CES is vorig jaar gestegen.

Groeiende belangstelling

Las Vegas blijft een groeiende belangstelling in de bestemming zien, en we zijn blij dat we wederom bekend kunnen maken dat we een recordaantal bezoekers hebben mogen ontvangen,” zegt Rossi Ralenkotter, president en CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority. “Samen met onze resortpartners kijken we er naar uit om de bestemming intensief in de markt te zetten om meer bezoekers naar Las Vegas te blijven trekken en dit jaar wederom een record te breken.”

 

 

Naast de miljoenen vakantiegangers die naar Las Vegas komen, is ook het aantal congresbezoekers tot recordhoogte gestegen. De bestemming heeft vorig jaar meer dan 6,3 miljoen zakenreizigers mogen ontvangen. Las Vegas blijft marktleider op het gebied van de bezettingsgraad met een beschikbaarheid van bijna 150.000 hotelkamers. De toerismebranche in Zuid-Nevada en Las Vegas levert jaarlijks 52 miljard dollar op. Toerisme is goed voor bijna 370.000 lokale banen en zorgt zo voor 40% van de werkgelegenheid in Clark County. Voor 2017 verwacht Las Vegas opnieuw een record te breken door voor het eerst de grens van 43 miljoen bezoekers te passeren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.