Schiphol heeft een primeur binnengehaald

Een bijzondere dag gisteren op Schiphol, om 07.15 landde in alle vroegte de splinternieuwe A350-900 XWB binnen de vloot van China Airlines na haar allereerste intercontinentale vlucht op Schiphol Airport. Sinds gisteren gaat de Airbus vier maal per week een non-stop vlucht tussen Taipei en Amsterdam maken.

Schiphol is de eerste Europese luchthaven die de A350 van China Airlines heeft ontvangen, het tweede toestel binnen de vloot wordt vandaag, op 10 januari in Wenen verwacht.

Skyteam Alliance

Binnen de Skyteam Alliance is China Airlines de enige partner die de A350-900 XWB op vluchten op Schiphol Amsterdam inzet. China Airlines is hiermee de tweede partij die passagiers met de A350 van en naar Amsterdam zal vervoeren. De A350-900 staat bekend als een van de meest technologisch geavanceerde en comfortabele passagiersvliegtuigen.

 

 

Op Schiphol vonden gisteren allerlei festiviteiten plaats. Bij de gate werden gasten ontvangen met muziek en geschenken, zoals een reiskussen van China Airlines om de vlucht nog comfortabeler te maken. Ook werd bij de gate de code-share & block-space agreement tussen KLM en China Airlines gevierd. Top executives van China Airlines, KLM én Schiphol komen samen. De chairman van China Airlines, Nuan-Hsuan Ho, is voor een bliksembezoek naar Nederland gekomen om met Pieter Elbers, CEO van KLM, de verdieping van het partnership tussen beide luchtvaartmaatschappijen beklinken.

 

 

Op de spottersbaan werden gisteren tal van spotters verwacht, en niet alleen daar het de eerste intercontinentale vlucht van de A350 binnen China Airlines vloot betreft. Op het vliegtuig staat het nationale teken van de Taiwanese carrier afgebeeld, de plum blossom. Ook is de Taiwanese gigant voornemens om op alle toestellen van dit type een verschillende lokale vogel af te beelden. De eerste 2 vliegtuigen die gisteren op Amsterdam landde en vandaag op Wenen zal landen, hebben respectievelijk een Mikadofazant en een Taiwankitta op de romp afgebeeld.

Verjongingsstrategie

De A350, die zal worden ingezet op non-stop vluchten van Taipei naar Amsterdam, Rome en Wenen, wordt als onderdeel van een verjongingsstrategie geleidelijk aan in de vloot geïntroduceerd, met 4 toestellen in 2016, 6 in 2017 en nog eens 4 in 2018. Met deze strategie consolideert China Airlines haar leidende positie in de Taiwan-Europa markt.

Met de inzet van Michelin kok André Chiang, om de catering aan boord te optimaliseren, en de NexGen inrichting die de vliegtuigmaatschappij al vele awards opleverde, heeft China Airlines zwaar ingezet in het bieden van optimaal comfort voor haar passagiers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.