Praktisch voor niets op stap in eigen land

Nederland is misschien wel het populairste vakantieland onder Nederlanders, al was het maar omdat we er wonen en er op elk moment van de vrije tijd van kunnen genieten. Daarom ook heeft Nederland een paviljoen op de Vakantiebeurs waar regionale partners alles vertellen over korte en lange vakanties in eigen land.

Het Land van ANWB

De ANWB is onder andere met het Land van ANWB vertegenwoordigt en presenteert de uitslag van haar jaarlijkse verkiezing van de leukste uitjes van Nederland. Bijna 150 uitjes, groot en klein, geven voldoende inspiratie om er in eigen land uit te gaan. Sommige van deze uitstapjes zijn zelfs helemaal gratis. De Vakantiebeurs tipt vast vijf budgetuitjes voor mensen die even met de kinderen weg willen.

 

 

1 – Terug naar het einde van de Riddertijd

Ga terug naar het einde van de Riddertijd met de kids, ga naar Vesting Bourtange, gebouwd in opdracht van Willem van Oranje. Als verdedigingswerk heeft het dienst gedaan van 1593 tot 1852 en is altijd onneembaar gebleken. Toen moderne tijden aanbraken was er geen behoefte meer aan de vesting en ontstond hier een dorp.

 

 

Eind jaren zestig is de vesting echter opnieuw opgeworpen en kreeg Groningen er een toeristische attractie bij. De vesting zelf is gratis te bezoeken, musea en andere attracties ter plaatse vragen wel entreegeld. Vesting Bourtange biedt een prachtig inkijkje in het einde van de Middeleeuwen en het is zelfs mogelijk om er te overnachten.

2 – Ga mee op Golf Rush

Voor het vijfde jaar op rij genomineerd als het leukste uitje van Limburg. Dat is speelpark Klein Zwitserland waar jong en oud een avontuurlijke en zeker ook leerzame dag in het groen beleven. Toegangsprijzen vanaf 5,95 euro, in het hoogseizoen is het iets duurder. Oudere kinderen leven zich hier uit in het piratenland, de hummeltjes in kleuterland om daarna samen een duik te nemen in het zwembad. Ook beschikt Klein Zwitserland over een midgetgolfbaan Golf Rush in de stijl van het wilde westen, al geldt daar een toeslag voor. Tenslotte zijn in het park dagelijks thematische avonturenuurtjes met een educatief karakter.

3 – De klok wel horen luiden…

Voor kinderen met een nieuwsgierige aard is Museum Klok en Peel een bijzonder uitstapje. Volgens het principe jong geleerd is oud gedaan, heeft het museum als missie dat je pas zuinig op de natuur bent als je die goed kent. Centraal in het museum staat het bijzondere gebied de Peel op de grens van Brabant en Limburg en alle informatie en objecten worden hier als visuele belevenissen gepresenteerd. Zeer leerzaam voor kinderen en een bezoek ondersteunt ook nog het maatschappelijk verantwoord opererende museum dat 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk houdt. En dan hebben ze er ook nog de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld.

4 – Op stap in een dierenpark

Als een gezinsrondreis in Indonesië een iets te grote aanslag op het huishoudbudget is, dan is dierenpark Taman Indonesia wellicht een goed alternatief. Kinderen mogen hier voor 5 euro naar binnen, volwassenen betalen slechts 8,50 euro om onder meer een bonte verzameling tropische vogels uit de Gordel van Smaragd te kunnen bewonderen. Ook bijzonder in het park is de Loewat kat, beter bekend als de kat die koffiebonen eet en uitpoept en zo medeproducent is van de duurste koffie ter wereld. Wie het park helemaal in Indonesische sferen wil beleven, bestelt vanaf station Steenwijk de Tuk Tuk, de pruttelende brommertaxi die bezoekers ophaalt en wegbrengt. Met andere woorden waarom naar Indonesië als Overijssel een soortgelijke ervaring biedt.

5- Op naar de top

Leuk voor kinderen, spannend voor volwassenen is het uitdagende klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche. Met acht verschillende klimavonturen die klauteraars tot 22,5 meter boven de veilige grond brengen is dit natuurlijk wel wat meer dan een speeltuin. Met speciale avonturen voor de kleintjes, tot het grote werk voor iedereen boven de 160 centimeter. De bekroning is route Maximaal die iedereen gezekerd en wel tot in de kruinen van de bomen brengt. Plezier op hoog niveau gegarandeerd voor een entreeprijs vanaf 15,95 euro.

Nederland Paviljoen

Uitgebreide informatie over deze budgetuitjes en heel veel andere uitjes in Nederland is te verkrijgen in het Nederland Paviljoen op de Vakantiebeurs, een aparte plek in hal 11 die helemaal in het teken staat van Nederlandse bestemmingen en vakantie vieren in eigen land. In het Nederland Paviljoen vindt de bezoeker meer informatie over gezellige dagjes weg in eigen land, varen in Nederland, steden en regio’s en bijzondere overnachtingen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.