Bekijk de onmisbare factoren voor een gelukkige vakantie

Voor veel mensen staat hun vakantie al maanden van tevoren vast. Ze hebben onderzoek gedaan, naar foto’s van de bestemming gekeken en bekeken welke activiteiten ze tijdens hun verblijf kunnen ondernemen. Ongeacht hoe ver weg de vakantie nog is, de meeste reizigers denken meerdere keren per dag aan hun aankomende vakantie (39%). Er ligt grote druk op de reis om aan alle verwachtingen te voldoen.

mensen-gezellig-vakantie-selfie-buiten

Een wereldwijd onderzoek in opdracht van Booking.com, de marktleider in het verbinden van reizigers met de prachtigste accommodaties, heeft de ingrediënten onthuld die vakantiedromen uit kunnen laten komen.

 

 

Ga op zoek naar gelukkige mensen

De vragenlijst is door 17.000 mensen uit 17 landen wereldwijd ingevuld. De resultaten laten zien dat blije, lachende en vriendelijke locals een direct effect op het eigen geluk van reizigers heeft. Een derde van de respondenten zegt dat verblijven bij een local hen het gelukkigst maakt en een kwart zegt dat ze het ontmoeten van nieuwe mensen het leukst vinden. Dit geluk is duidelijk aanstekelijk, zelfs 47% zegt dat ze een betere band krijgen met hun partner en familie als ze op vakantie zijn. De opgewekte en ontspannen inwoners van Australië staan bovenaan de lijst van gelukkigste en vriendelijkste landen, op de voet gevolgd door Canada en Italië.

 

 

Top 10 landen met de gelukkigste en vriendelijkste bewoners:

“Meer dan tien jaar onderzoek heeft aangetoond dat iemand zijn manier van denken en geluk enorm aanstekelijk zijn. Zonder woorden te gebruiken kan optimisme al van invloed zijn op iemands humeur. Als je je omgeeft met positieve mensen is er een grote kans dat je de wereld ook op een positieve manier ervaart. Daarom kunnen vriendelijke locals zoveel impact hebben op de reisbeleving. Bovendien zouden we gestimuleerd moeten worden om nieuwe activiteiten zoals reizen te ondernemen, omdat een positieve instelling het de mensen om ons heen ook makkelijker maakt positief te zijn. Wetenschappelijk gezien is geluk een keuze die ons bindt.”

Reis gelukkig

Het eerste gevoel van geluk overvalt reizigers als ze de accommodatie voor het eerst zien en ze een warm, hartelijk welkom van de receptie krijgen (38%). Daarnaast heeft een vakantie veel meer elementen die het geluksgevoel van reizigers hoog houden. Een kwart dompelt zich onder in de plaatselijke cultuur, 48% zegt dat heerlijk eten een onmisbaar ingrediënt is voor een gelukkige vakantie en bijna de helft (45%) zegt dat een adembenemende omgeving bovenaan de lijst staat.

Top 10 ingrediënten voor een gelukkige vakantie:

 • Heerlijke lokale gerechten 48%
 • Het perfecte weer 48%
 • Adembenemende landschappen 45%
 • Fantastische accommodatie 38%
 • Een vlot verlopen reis 37%
 • Reizen met mijn partner 36%
 • Reizen met familie 34%
 • Een nieuw land van mijn lijstje schrappen 26%
 • Onderdompeling in de cultuur 25%

Lekker slapen

Natuurlijk is een geweldige vakantie niet alleen afhankelijk van waar je heen gaat of wat je doet. Waar we op een oor liggen heeft ook een significante invloed op hoe gelukkig we ons voelen als we op reis zijn. Wat accommodatie betreft, staat een comfortabel bed bovenaan de lijst om ons tevreden te houden op vakantie (80%), gevolgd door een pittoresk beeld om elke ochtend bij wakker te worden (60%).

Top 10 accommodatiewensen voor een gelukkige vakantie:

 • Een comfortabel bed 80%
 • Een pittoresk uitzicht 60%
 • Gratis wifi 52%
 • Mooie toiletartikelen 39%
 • Zachte hoofdkussens 35%
 • Een goed roomservicemenu 28%
 • Regendouche 25%
 • Een gratis fles wijn bij aankomst 21%
 • Veel kleerhangers en kastruimte 17%
 • Sfeerverlichting 13%

“Onze reizen maken de alledaagse aspecten van het leven de moeite waard, het is dus belangrijk dat ze aan onze hoge verwachtingen voldoen. Onderzoek toont aan hoeveel waarde mensen hechten aan ontmoetingen met andere mensen en het opdoen van ervaringen tijdens hun reis. Bij Booking.com weten we dat er voor elke reiziger bepaalde aspecten zijn die het comfort bepalen; van een comfortabel bed tot het perfecte uitzicht, of simpelweg toegang tot gratis wifi. Elke reiziger heeft zijn eigen wensen. Met meer dan één miljoen accommodaties wereldwijd, 30 verschillende accommodatietypes om uit te kiezen en meer dan 102 miljoen geverifieerde gastenbeoordelingen, maakt Booking.com het makkelijk voor reizigers om hun vakantie gelukkig te maken”, zegt David Mau, director of product, Booking.com.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.