Texel is een internationale topbestemming

VVV Texel kan nu al terugkijken op een bijzonder succesvol 2016. Het eiland staat volop in de schijnwerpers sinds het door Lonely Planet werd uitgeroepen als ‘Best of Europe’-bestemming. Grote belangstelling is er ook voor TESO’s nieuwe veerboot de Texelstroom, de duurzaamste veerboot ter wereld. En voor de zeventiende-eeuwse jurk, die uit een wrak werd opgedoken en wereldnieuws was. Als klap op de vuurpijl is het Nederlands Waddengebied onlangs uitgeroepen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’.

Foto VVV Texel

Foto VVV Texel

Top 10 notering

Meer gasten, meer omzet en een hausse aan positieve publiciteit; VVV-directeur Frank Spooren is nog altijd in zijn nopjes met de top 10-notering in Lonely Planet’s Best of Europe-lijst. Hij noemt de vermelding ‘uitstekende reclame’ en is er van overtuigd dat Texel met deze aanbeveling reizigers van over de hele wereld blijft aantrekken. Bang dat het eiland overvol raakt, is Spooren niet. Texel heeft een beddenstop bij 45.000 toeristen en dat plafond wordt niet verhoogd. Daarnaast weet de VVV uit ervaring dat gasten zelfs in het hoogseizoen volop rust op het eiland kunnen vinden.

 

 

Lonely Planet

Volgens Frank Spooren is de publiciteit die het eiland heeft gekregen niet alleen te danken aan de Lonely Planet-vermelding. VVV Texel heeft het afgelopen jaar zelf uitgebreid aan de weg getimmerd met billboards, tv-commercials en PR initiatieven. Daarnaast werd dit voorjaar de vernieuwde website gelanceerd, een belangrijk middel om accommodaties en evenementen onder de aandacht te brengen.

 

 

De drukbezochte site van de VVV richt zich sterk op nieuwe bezoekers. Voordat zij hun eerste voet op Texelse bodem zetten, hebben de meesten al een digitale reis naar het eiland gemaakt. In 2016 bezochten bijna 1,7 miljoen mensen de website waarmee de VVV het eiland onder de aandacht brengt. Deze bezoekers maakten samen meer dan 20.000 boekingen voor accommodaties op het eiland.

Paradijselijk strand op Texel. Foto Yvonne Simons.

Paradijselijk strand op Texel. Foto Yvonne Simons.

Nieuwe festivals en evenementen

Dat er verspreid over het jaar steeds meer evenementen op het eiland plaatsvinden, zorgt er eveneens voor dat Texel in het vizier blijft. Naast ‘klassiekers’ als de Ronde om Texel’ (’s werelds grootste catamaranrace), kunst- en cultuurmaand Lange Juni en Texel Culinair was er afgelopen jaar veel nieuws te beleven op het eiland: het Beach Food Festival, een uitverkocht concert van Bløf, het ‘Vogelweekend’ in mei en oktober en een serie populaire muziekfestivals tijdens de zomermaanden. Frank Spooren ziet dit als één van de USP’s van het eiland: de combinatie van rust en ongerepte natuur met een scala aan leuke festivals en culturele evenementen die ook goed bij het eiland passen. ‘Dat maakt Texel tot een nationale en internationale topbestemming.’

Foto VVV Texel

Foto VVV Texel

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.