Maak een frisse wandeling door het Zuiderzeemuseum

Tijdens de kerstvakantie kun je in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wandelen in een prachtig winterdecor en loop je langs een selectie levensgrote foto’s. Vooruitkijkend op het jaarthema van 2017 staat de fototentoonstelling in het teken van ambachten.

oude-foto-8-mensen-riet-manden

In de filmzaal aan de stadsgracht wordt een korte film gedraaid over het roken en zouten van vis. Op dinsdag 27 december kun je in de kapel of filmzaal opwarmen en genieten van optredens met sfeervolle wereldmuziek. Na een frisse wandeling kun je in het Amsterdamse Huis terecht voor een warme kop koffie of chocolademelk.

 

 

Fototentoonstelling Ambachten

In 2017 staat het Zuiderzeemuseum in het teken van ambachten. Met de fototentoonstelling die te zien is tijdens de winterwandeling ontdek je hoe divers de traditie van het ambacht in het voormalig Zuiderzeegebied is. De foto’s geven een impressie van de visserijambachten, waaronder visroken, nettenboeten, touwslaan, zeilmaken, kuipen en mandenmaken.

 

 

Prijzen en openingstijden

Het buitenmuseum is tijdens de kerstvakantie dagelijks (m.u.v. Eerste Kerstdag) van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De toegangsprijs is €2,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen. Kinderen tot en met 3 jaar, bezitters van een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. De entreebewijzen geven alleen toegang tot het buitenmuseum. Voor het binnenmuseum gelden de reguliere entreekosten. Deze zijn vanwege het winterseizoen gehalveerd. Kijk voor meer informatie en de actuele tentoonstellingen op de website van het Zuiderzeemuseum.

Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk en parkeren kan bij het NS-station in Enkhuizen. De museumveerboten varen niet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.