Costa Cruises maak zelf Italiaanse mozzarella aan boord

Costa Cruises gaat aan boord van zijn schepen dé belichaming van de Italiaanse culinaire traditie produceren: authentieke Italiaanse mozzarella van topkwaliteit.

mozarella-costa-cruises

Eerste bedrijf ter wereld

Het is hiermee het eerste bedrijf ter wereld dat zijn gasten aan boord gemaakte mozzarella aanbiedt. Gespecialiseerde kaasmakers, opgeleid door de deskundige kaasmakers van Latteria del Curatino, zien toe op de dagelijkse productie. Door de kaas aan boord te produceren, genieten niet alleen gasten altijd van smaakvolle, verse mozzarella, maar wordt ook voedselverspilling tegengegaan door alleen benodigde hoeveelheid mozzarella te maken.

 

 

Het belangrijkste ingrediënt voor mozzarella – stremsel van koeien- en buffelmelk uit de regio Piana del Sele (Salerno) – is van de hoogst gecertificeerde kwaliteit. Aan boord van de Costa-schepen wordt de kaas gemaakt met behulp van een innovatieve, door stoom en elektriciteit aangedreven machine. Zoals de traditie vereist, wordt het uitgerekte stremsel uit de machine opgerold tot een bal (‘mozzato’), of op kunstzinnige wijze vormgegeven door de deskundige handen van de kaasmakers. Op die manier maken de kaasmakers mozzarella, maar ook fior di latte-, burrata-, stracciata-, zizzona-, sfoglia- en scamorza-kaas.

 

 

Spelen de hoofdrol

De mozzarella en andere traditionele Italiaanse kaasspecialiteiten die aan boord geproduceerd worden, spelen de hoofdrol in het speciale ’Goccialatte’-menu dat aan boord verkrijgbaar is in de ’Pummid’oro’ pizzeria’s. De fior di latte-kaas en buffelmozzarella worden ook gebruikt voor de exclusief met zuurdeeg en geselecteerde ingrediënten bereide pizza’s van de Pummid’oro pizzeria. De komende maanden zullen de kaasspecialiteiten ook de gerechten van de regionale menu’s verrijken die geserveerd worden in de restaurants aan boord.

costa-cruises-mozarella-zelf-maken

“Dankzij de samenwerking met Latteria del Curatino is Costa Cruises het eerste bedrijf ter wereld dat zijn gasten mozzarella kan aanbieden dat aan boord gemaakt wordt zoals in een echte zuivelfabriek. Deze nieuwe service is al beschikbaar aan boord van onze Costa Diadema- en Costa Favolosa-schepen. De komende maanden wordt de service uitgerold naar nog 6 schepen”, aldus Giuseppe Carino, VP Guest Experience and Onboard Revenues van Costa Cruises.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.