Kinderen trotseerden de wind om de Pieten te helpen

Het 1e weekend van het Pietendorp in Enkhuizen verliep goed en was gezellig druk. Voor de uitverkochte scholendag op vrijdag stonden ’s ochtends ruim drieduizend enthousiaste basisschoolkinderen op de stoep. Zondag was een dag met veel wind en regen waarop met name de binnenactiviteiten, zoals de pepernotenbakkerij en het spel chocoladeletter lingo, druk werden bezocht.

zwarte-piet-schilderen-kinderen-glijbaan

Buiten hielden de kinderen zich goed staande en oefenden veel op het speciale oefendak. Hier volgden de kleine Hulppieten een pietentraining. Ze leerden hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook door de schoorsteen af te dalen en werden zo een echte Schoorsteenpiet. Aankomende zaterdag en zondag is het Pietendorp ook geopend. Het museum raadt mensen sterk aan op zaterdag te komen. Voor zondag wordt grote drukte verwacht.

 

 

Zondag rond 14.00 uur besloot het museum een gedeelte van het Pietendorp af te sluiten in verband met het risico van afgewaaide takken en losse dakpannen. Bezoekers reageerden begripvol. De wind had minder vat op de kerkbuurt van het buitenmuseum en daar ging het feest dan ook gezellig verder. Bezoekers die voor deze dag een ticket hadden gekocht en het met de weersverwachting niet aandurfden om te komen, kunnen komend weekend op vertoon van hun ticket terugkomen.

Kaartverkoop en informatie

Het Pietendorp is nog te bezoeken op zaterdag 26 en zondag 27 november tussen 10.00 en 17.00 uur. Op de website van Pietendorp is informatie over het Pietendorp en de activiteiten te vinden. Het Zuiderzeemuseum adviseert kaarten voor het Pietendorp via de webshop te kopen, omdat de bezoeker dan gegarandeerd toegang heeft tot het evenement op de gekozen datum.

 

 

Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren. Om veiligheidsredenen wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten tot het buitenmuseum en teleurstelling aan de kassa is natuurlijk vervelend. Op zondag wordt grote drukte verwacht. Het museum raadt mensen daarom aan om vooral op zaterdag te komen.

Bereikbaarheid

Volg met de auto de omleidingsborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Kom je lopend, met de fiets of het openbaar vervoer, maak dan gebruik van de stadsingang aan de Wierdijk. Het museum raadt inwoners van Enkhuizen aan om lopend of op de fiets te komen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.