Meer dan 150 vrolijke Pieten in het buitenmuseum

Zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november is het feest in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op deze dagen nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum.

Zuiderzeemuseum Pietendorp. Foto Frank Bedijs

Zuiderzeemuseum Pietendorp. Foto Frank Bedijs

Op volle toeren

Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Selfiepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer. Dat betekent huizen vol met pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Ieder kind is welkom en kan ook dit jaar helpen bij de voorbereidingen voor het vieren van de verjaardag van Sinterklaas.

 

 

Overal in het buitenmuseum zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de stoelendans bij de Stoelendanspiet of luister naar een verhaal van de Voorleespiet. Nieuw is dit jaar het speciale oefendak, waar alle kleine Hulppieten een pietentraining kunnen volgen. Zij leren hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook door de schoorsteen af te dalen. Zo wordt elk Hulppietje niet alleen een Schoorsteenpiet, maar ook een echte Superpiet!

 

 

Kaartverkoop en informatie

Op de website van Pietendorp is informatie over het Pietendorp en de activiteiten te vinden. Het Pietendorp is op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het Zuiderzeemuseum adviseert kaarten voor het Pietendorp via de webshop te kopen, omdat de bezoeker dan gegarandeerd toegang heeft tot het evenement op de gekozen datum. Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren. Om veiligheidsredenen wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten tot het buitenmuseum en teleurstelling aan de kassa is natuurlijk vervelend. De tickets zijn verdeeld in twee prijsklassen: wie tijdig besteld geniet van een fijne korting.

Bereikbaarheid

Volg met de auto de omleidingsborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Kom je lopend, met de fiets of het openbaar vervoer, maak dan gebruik van de stadsingang aan de Wierdijk. Het museum raadt inwoners van Enkhuizen aan om lopend of op de fiets te komen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.