De vrouw die van Nederland naar Australië ging per fiets

Op zondag 20 november aanstaande geeft fotografe en reizigster Marica van der Meer een lezing in het Nationaal Archief. De lezing, georganiseerd bij de fototentoonstelling Onderweg – Met de fotograaf op reis gaat over de reis die zij in 2013/2014 per fiets van Nederland naar Australië maakte.

mericavandemeer-turkije-ezel-fiets-herder-lezing

28.000 kilometer

Marica van der Meer doorkruiste in 15 maanden 21 landen zoals Turkije, Iran en China en legde in totaal 28.000 kilometer af. Tijdens de lezing zal zij prachtig beeldmateriaal laten zien en anekdotes vertellen over de meest indrukwekkende gebeurtenissen van deze fascinerende reis; over theedrinken in Turkije, de gastvrije ontvangst in Iran en een achtervolging door de geheime dienst in Myanmar.

 

 

De lezing sluit aan bij de fototentoonstelling Onderweg – Met de fotograaf op reis waarin 235 originele afdrukken te zien zijn uit de afgelopen 150 jaar van bekende Nederlandse en buitenlandse fotografen zoals Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer, Robert Capa en Henri Cartier-Bresson. Met hun camera leggen zij de ontdekking van nieuwe werelden vast, documenteren veranderingen en geven een uniek kijkje in bijzondere culturen van over de hele wereld. In deze tentoonstelling nemen 30 fotografen de bezoeker mee op een boeiende reis.

 

 

Nationaal Archief

Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland: 125 kilometer archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 330 terabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland. In het publiekscentrum van het Nationaal Archief maakt de bezoeker op een vernieuwende en interactieve wijze kennis met de unieke, grootschalige en rijke archiefcollectie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.