Zo regel je een visum voor je reis naar Vietnam

Ben je van plan om naar Vietnam op vakantie te gaan? Een uitstekende keuze, want Vietnam is een mooie en interessante vakantiebestemming met vriendelijke mensen en heerlijk eten. Let er wel op dat je een aantal zaken van tevoren goed regelt, want anders kom je het land niet binnen en kun je zelfs niet toegelaten worden op je vlucht naar Vietnam.

vietnam-boot-uitzicht-zonsondergang

Zorg voor een geldig paspoort

Het eerste waar je voor moet zorgen is een geldig paspoort. Check dit ruim van tevoren, want niets bezorgt je zoveel stress en kost je zoveel extra geld als op het allerlaatste moment een nieuw paspoort te moeten aanvragen. Je paspoort dient tijdens je hele reis in Vietnam geldig te zijn.

 

 

Visum is verplicht in Vietnam

Naast een geldig paspoort, is ook een visum verplicht voor Vietnam. Heb je geen visum, dan kom je het land niet in. Er wordt bij vertrek naar een internationale luchthaven van Vietnam gecontroleerd of je wel een geldig visum voor het land hebt. Is dat niet het geval, dan mag je niet mee op de vlucht. Je kunt je visum voor Vietnam eenvoudig thuis regelen.

 

 

In Nederland je online visum voor Vietnam regelen

Je moet je visum voor Vietnam al voor vertrek regelen. Het Vietnam eVisa is door de Vietnamese overheid in 2018 geïntroduceerd. Het is niet meer mogelijk om je visum on arrival te kopen. Je regelt je visum voor Vietnam nu eenvoudig online. Wie het online visum voor Vietnam liever in het Nederlands aanvraagt, kan terecht bij
E-visums.nl. Je kunt hier je Visum Vietnam aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en een scan van je paspoort en pasfoto te uploaden. Je aanvraag wordt door
E-visums.nl gecontroleerd op de meest voorkomende fouten. Je digitale visum ontvang je vervolgens binnen 72 uur via email. Je e-visum voor Vietnam is 30 dagen geldig en binnen deze periode kan je zonder zorgen in Vietnam reizen. Het is een single-entry visum dus je mag Vietnam één keer in reizen.

Met je kinderen op reis naar Vietnam

Als je met je kinderen naar Vietnam reist, is het belangrijk om te weten dat elk kind een eigen paspoort inclusief eigen e-visum moet hebben. Het is niet meer mogelijk om naar Vietnam te reizen als de kinderen in het paspoort van de ouders staan. Daarnaast controleert de Koninklijke Marechaussee uitgebreid op mogelijke kinderontvoering. Als je met een kind naar het buitenland reist waarover je gezamenlijk gezag of geen gezag hebt, moet je een formulier invullen om aan te tonen dat je toestemming hebt om met het kind Nederland te verlaten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.